Linkuri accesibilitate

K. Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, pentru „conducere internațională remarcabilă”


Președintele României, Klaus Iohannis, va fi premiat de prestigiosul Consiliu Atlantic din Washington DC.
Președintele României, Klaus Iohannis, va fi premiat de prestigiosul Consiliu Atlantic din Washington DC.

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi premiat de think-tank-ul „Consiliul Atlantic” pentru conducere internaţională remarcabilă şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european.

„Consiliul Atlantic îi va acorda preşedintelui Klaus Iohannis premiul pentru conducere internaţională remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european”, transmite un comunicat al Consiliului Atlantic

Stephen J. Hadley, preşedinte al Consiliului consultativ internaţional al Consiliului Atlantic şi fost consilier pentru securitate naţională al SUA, îl va prezenta pe preşedintele Iohannis şi va înmâna premiul, mai arată comunicatul publicat pe 1 mai 2024.

În cadrul ceremoniei vor mai fi premiați ministrul comerţului din SUA, Gina Raimondo, comandantul suprem aliat din Europa (SACEUR) și comandantul Comandamentului European al SUA, generalul Christopher G. Cavoli, şi actriţa şi producătoarea premiată cu Oscar, Michelle Yeoh.

Consiliul Atlantic este un think-tank prestigios american în domeniul afacerilor internaționale, fondat în 1961.

Organizația a fost fondat cu misiunea declarată de a încuraja continuarea cooperării dintre America de Nord și Europa, care a început după cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Consiliul Atlantic promovează conducerea constructivă și implicarea în afacerile internaționale, pe baza rolului central al Comunității Atlantice în abordarea provocărilor globale. Consiliul oferă un forum esențial pentru navigarea schimbărilor economice și politice dramatice care definesc secolul XXI prin informarea și galvanizarea rețelei sale unice de lideri mondiali”, arată descrierea de pe pagina Consiliului Atlantic.

Printre laureaţii din trecut se numără:

  • preşedinţii americani George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush şi vicepreşedintele de atunci Joe Biden,
  • preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,
  • actualii şi foştii directori generali ai Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva şi Christine Lagarde,
  • directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Ngozi Okonjo-Iweala,
  • secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg,
  • artişti precum Dua Lipa, Lionel Richie, Bono, Gloria Estefan şi Renée Fleming.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG