Linkuri accesibilitate

Germania își recheamă ambasadorul din Rusia din cauza spionajului cibernetic


Alexander Graf Lambsdorff , ambsadorul Germaniei în Rusia.
Alexander Graf Lambsdorff , ambsadorul Germaniei în Rusia.

Germania și-a rechemat trimisul la Moscova din cauza acuzațiilor potrivit cărora spioni militari ruși au piratat e-mailurile unor membri de top ai Partidului Social-Democrat al cancelarului Olaf Scholz și alte obiective guvernamentale și industriale sensibile.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat pe 6 mai că Alexander Graf Lambsdorff se va întoarce la Berlin pentru o săptămână de consultări. Lambsdorf nu se va afla în Rusia în timpul învestirii președintelui Vladimir Putin pentru un nou mandat, programată pentru 7 mai, a precizat purtătorul de cuvânt.

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat pe 3 mai că hackerii militari ruși s-au aflat în spatele operațiunii de piratare informatică, care a durat luni de zile.

Rechemarea în țară are loc în contextul în care experții anunță acțiuni de sabotaj din partea Rusiei care ar urma să aibă loc în Europa în perioada următoare.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG