Linkuri accesibilitate

David Cameron: Vom da trei miliarde de lire pe an pentru Ucraina 


Ucrainenii susțin că au făcut pagube majore în atacul de joi noapte.
Ucrainenii susțin că au făcut pagube majore în atacul de joi noapte.

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a promis joi un ajutor militar anual de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari) pentru Ucraina, în timp ce armata ucraineană anunță ca a produs pagube majore armatei ruse. 

Londra nu are nicio obiecție cu privire la utilizarea armelor în interiorul Rusiei, a declarat Cameron în cadrul unui interviu oferit la Kiev.

„Vom da trei miliarde de lire sterline în fiecare an atât timp cât va fi necesar. Tocmai am epuizat într-adevăr tot ce putem în ceea ce privește oferirea de echipamente. O parte din aceste (echipamente) ajung de fapt în Ucraina astăzi, în timp ce mă aflu aici", a declarat el într-un interviu acordat Reuters în cadrul unei vizite la Kiev.

Cameron a declarat că Marea Britanie nu are obiecții legate de locul în care Ucraina decide să folosească armele britanice - în interiorul Rusiei sau în afara lui. Decizia finală aparține Kievului.

„Ucraina are acest drept. Așa cum Rusia lovește în interiorul Ucrainei, puteți înțelege foarte bine de ce Ucraina simte nevoia să se asigure că se apără", a declarat Cameron pentru Reuters în timpul vizitei pe care a făcut-o joi la Kiev.

Bilanțul de pe front de vineri a fost făcut de armata ucraineană care a susținut că a provocat pierderi mari rușilor: 1.270 soldați, 22 de tancuri, 33 alte blindate de luptă, 58 de tunuri, 2 sisteme antiaeriene, 42 diferite vehicule și 5 echipamente speciale.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a afirmat vineri că forțele sale antiaeriene au distrus șase drone pe care Ucraina le-a lansat în cursul nopții - cinci deasupra regiunii Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, iar una deasupra Peninsulei Crimeea. Instituția nu a precizat nimic despre pagubele făcute de atacul cu drone.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG