Linkuri accesibilitate

Atac cu bombă în Muntenegru. Doi oameni au murit în explozie


Două persoane au fost ucise într-o explozie din Muntenegru, pe 20 iunie. Autoritățile cred că a fost un atac al unui grup criminal asupra altuia.
Două persoane au fost ucise într-o explozie din Muntenegru, pe 20 iunie. Autoritățile cred că a fost un atac al unui grup criminal asupra altuia.

Două persoane au murit și trei au fost rănite în orașul Cetinje din Muntenegru, după ce un dispozitiv exploziv agățat într-un copac a fost detonat de la distanță, a declarat poliția pe 20 iunie.

Șeful poliției muntenegrene a confirmat că cei doi bărbați decedați, Petar Kaluđerovic și Dragan Roganovic, erau membri ai unor grupuri infracționale organizate.

Un alt reprezentant al poliției a declarat că atacatorii au monitorizat victimele și că știau că folosesc mașini blindate.

Dispozitivul exploziv improvizat folosit în atac a fost plasat la șapte metri înălțime, într-un copac, afirmă poliția, și a vizat patru persoane care au intrat într-un centru sportiv. Un bărbat a murit la fața locului, altul la spital, alți trei au fost răniți.

Toți cei trei bărbați răniți, printre care și un trecător, au fost duși la un spital din Muntenegru. Viața nu le este pusă în pericol.

Atacul este considerat o răzbunare a unui grup criminal rival, susține poliția.

Șeful poliției muntenegrene a declarat că avea „informații că atacul s-ar putea întâmpla” și „din păcate, s-a adeverit”. El a mai spus că lupta împotriva crimei organizate nu este ușoară, dar că statul va învinge.

Cei doi bărbați uciși erau cunoscuți de forțele de poliție. Kaluderovic, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat în aprilie împreună cu alți trei, sub suspiciunea de deținere ilegală de arme și dispozitive explozive.

În aprilie, mai multe proprietăți din Cetinje „folosite de membri ai unor grupuri infracționale organizate și de persoane de interes de securitate, precum și de persoane înrudite” au fost percheziționate de poliție. La momentul respectiv, judecătorul de instrucție a dispus reținerea acestora, dar nu este clar de ce nu se mai aflau în închisoare.

Celălalt bărbat ucis în explozie, Roganovic, a fost rănit în decembrie 2017, tot la Cetinje, când a fost împușcat în timp ce ieșea dintr-o mașină. Roganovic fusese garda de corp a membrului bandei Goran Radoman, ucis la Belgrad în februarie 2015.

Radoman a fost una dintre primele victime în războiul dintre bandele rivale care operează de ani de zile în Muntenegru. Ciocnirile au început în 2014, când la Valencia au dispărut în jur de 250 de kilograme de cocaină.

Din 2012 și până în prezent, 193 de oameni au murit în ciocnirile mafiote din Serbia și Muntenegru, potrivit datelor din Cartea Neagră, un proiect comun al rețelei de investigații KRIK și RFE/RL.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG