Linkuri accesibilitate

Atac cu drone asupra mai multor obiective din regiunea rusă Krasnodar


Pompierii au stins rezervoarele de petrol după o lovitură cu dronă în orașul Azov, regiunea Rostov, Rusia, 18 iunie 2024.
Pompierii au stins rezervoarele de petrol după o lovitură cu dronă în orașul Azov, regiunea Rostov, Rusia, 18 iunie 2024.

Un atac cu mai multe drone a avut loc, în noaptea de 21 iunie, asupra unor obiective din regiunea Krasnodar a Federației Ruse. Guvernatorul regiunii, Veniamin Kondratiev, susține că au fost atacate „obiective ale infrastructurii civile”.

„În Krasnodar, a fost avariată o clădire de lângă stația de autobuz „Pivdenni”. Și câteva clădiri administrative ale unei răfinării de petrol au fost avariate în districtul Siverski. Din păcate, printre angajații acestor unități sunt victime. Li se oferă toată asistența necesară”, a scris oficialul rus într-o telegramă.

Imagini cu clădirile administrative ale rafinăriei de petrol Ilya, lovite de drone au apărut pe mai multe canale de Telegram.

De la începutul anului 2024, mai multe obiective de infrastructură, din sectorul petrolier, din Rusia au fost atacate de drone. Și au avut ca rezultat scoaterea din funcțiune a unităților primare de procesare a petrolului la mai multe rafinării.

Potrivit Reuters, în primul trimestru din 2024, cel puțin șapte fabrici rusești și-au oprit producția.

Din cauza pagubelor produse la rafinării, Rusia și-a mărit achizițiile de benzină din Belarus și a cerut și aprovizionarea din Kazahstan.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că atacurile asupra rafinăriilor de petrol sunt un răspuns la atacurile trupelor ruse asupra sectorului energetic al Ucrainei.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG