Linkuri accesibilitate

14 soldaţi şi patru civili israelieni răniți într-un atac al Hezbollah


Paisprezece soldați și patru civili au fost răniți în timp ce o dronă explozivă trasă din Liban a lovit miercuri un centru comunitar din orașul Arab al-Aramshe de la granița de nord a Israelului, au declarat medicii și armata israeliană (IDF).

Victimele au fost duse la Centrul Medical Galilee din Nahariya. Unul dintre răniți este în stare critică, iar alți patru sunt răniți grav. Celelalte victime sunt rănite ușor, a adăugat spitalul.

Potrivit Forțelor de Apărare Israelului, 14 dintre victime erau soldați, inclusiv cei cinci enumerați în stare critică și gravă. Cele patru victime civile au fost toate rănite ușor, transmite The Times of Israel.

Hezbollah a revendicat atacul, spunând că acesta a vizat o clădire folosită de armata israeliană cu rachete ghidate și drone încărcate cu explozivi.

Deși orașul a fost în mare parte evacuat, soldații sunt staționați acolo și este posibil să fi folosit clădirea ca spațiu de adunare.

Un vehicul din apropiere a fost, de asemenea, lovit în atac.

Gruparea teroristă a declarat că atacul a fost un răspuns la uciderea a trei dintre membrii săi, inclusiv doi comandanți, în atacurile israeliene de marți asupra sudului Libanului.

Sirenele de avertizare nu au sunat. IDF investighează de ce alarmele nu au fost activate înainte de lovitură și de ce drona nu a fost interceptată.

Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat ceea ce părea a fi o dronă încărcată cu explozivi care se prăbușește în centrul comunitar.

La scurt timp după atac în Arab al-Aramshe au sunat de două ori alarme care avertizau că sosesc rachete.

În urma atacului, IDF a spus că a atacat locurile din care au fost lansate atacurile asupra Israelului.

Avioanele de vânătoare au lovit, de asemenea, clădirile folosite de gruparea teroristă și unde se aflau agenți Hezbollah, împreună cu alte infrastructuri, în Ayta ash-Shab, Naqoura și Yarine din sudul Libanului, spune armata israeliană.

Din 8 octombrie, Hezbollah a atacat zilnic comunitățile și posturile militare israeliene de-a lungul graniței cu rachete, drone, rachete antitanc și alte mijloace, spunând că face acest lucru pentru a sprijini Gaza în timpul războiului de acolo.

Miercuri după-amiază, Hezbollah a tras mai multe rachete din Liban asupra bazei armatei Biranit. IDF a spus că nu au fost cauzate răni, iar trupele au bombardat locurile de lansare cu artilerie.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG