Linkuri accesibilitate

Bărbat din Rusia, arestat pentru că purta un tricou cu inscripția „Glorie Ucrainei”


Andrei Yevseyev a fost găsit vinovat de promovarea simbolurilor extremiste.
Andrei Yevseyev a fost găsit vinovat de promovarea simbolurilor extremiste.

Tribunalul Districtual Nagatinsky din Moscova a arestat pentru zece zile un localnic de 59 de ani, Andrei Evseiev - el purta un tricou cu inscripția „Slava Ukraini” („Glorie Ucrainei”).

Informația a fost publicată de serviciul de presă al instanțelor din Moscova.

Bărbatul a fost găsit vinovat conform unui protocolului referitor la simbolurile extremiste (Partea 1 a articolului 20.3 din Codul de infracțiuni administrative al Federației Ruse).

Potrivit instanței, Evseiev, „care purta un tricou sport cu simbolul organizației ucrainene, a arătat simboluri care sunt extremiste în baza deciziei Curții Supreme a Federației Ruse”.

În instanță, bărbatul, după cum se notează în serviciul de presă, a pledat vinovat și a declarat că regretă fapta.

Evseiev era îmbrăcat în momentul arestării, pe 8 iunie, cu un tricou sport cu imaginea simbolului organizației ucrainene „Stepan Bandera Trident” (interzisă în Rusia din 2014), ăe care era imprimat sloganul „Slava Ukraini”.

Publicația Astra scrie că, după arestare, forțele de securitate, din motive necunoscute, au făcut o percheziție în apartamentul lui Evseiev. Ar fi găsit muniție, drone și simboluri ucrainene.

Cu o zi mai devreme, un tribunal din Moscova a arestat pentru șapte zile o tânără de 18 ani, studentă în anul I al Institutului de Carieră în Afaceri, Victoria Mumrina, din cauza unui pandantiv cu trident (trident ucrainean).

Motivul arestării a fost încălcarea protocolului privind simbolurile extremiste (Partea 1 a articolului 20.3 din Codul de infracțiuni administrative al Federației Ruse).

În acea zi, ea și mama ei merseseră la cimitirul Borisov pentru a onora memoria politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, înmormântat acolo.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG