Linkuri accesibilitate

Cod roșu de căldură excesivă. Cât de cald va fi în zilele următoare


Meteorologii au emis cod roșu de căldură excesivă, pentru acest sfârșit de săptămână, dar va fi caniculă până miercurea viitoare.

Specialiștii spun că vor fi și 43 de grade la umbră, mai ales în zona de sud a țării. În aceste condiții, este indicat că evitați ieșirile afară când soarele arde mai tare. Autoritățile se așteaptă oricum la un val de pacienți în camerele de gardă, potrivit stirileprotv.ro.

Mai bine de jumătate de țară va fierbe din acest week-end și până la mijlocul săptămânii viitoare. Termometrele se vor înroși la peste 40 de grade, iar în aceste condiții veștile celor de la Agenția Națională de Meteorologie nu sunt deloc bune.

Elena Mateescu, director ANM: „Ce este important, luni, marţi şi miercuri, echipa ANM ia în considerare să prelungească codul roşu, având în vedere menţinerea regimului de temperaturi la valori de 40-41 de grade, practic debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vârful acestui episod de caniculă, persistent, intens şi extins în toată ţara. Este o situaţie fără precedent, niciodată nu am avut un Cod roşu la nivelul ariei de extindere”.

Premierul a convocat o videoconferință cu prefecții și cu reprezentanții administrațiilor locale și le-a cerut să ia măsuri de protejare a populației. Autoritățile se pregătesc și pentru un val de pacienți în camerele de gardă.

Mai multe, pe stirileprotv.ro

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
XS
SM
MD
LG