Linkuri accesibilitate

Incendiu la un depozit de arme din Voronej/Rusia. Oamenii au fost evacuați


Regiunea Voronej din sud-vestul Rusiei a fost o țintă frecventă a atacurilor ucrainene. În iunie, o explozie la un depozit de combustibil a provocat un incendiu puternic, iar atacurile din august au dus la evacuări.
Regiunea Voronej din sud-vestul Rusiei a fost o țintă frecventă a atacurilor ucrainene. În iunie, o explozie la un depozit de combustibil a provocat un incendiu puternic, iar atacurile din august au dus la evacuări.

Un incendiu puternic la un depozit de arme a determinat autoritățile locale să evacueze aproximativ 600 de persoane din regiunea Voronej, din sud-vestul Rusiei.

Guvernatorul Aleksandr Gusev a declarat pe Telegram că incendiul din districtul Ostrogoz a fost cauzat de resturi de la o dronă doborâtă în dimineața zilei de 7 septembrie.

Gusev a spus că locuitorii din mai multe localități au fost evacuați în siguranță și că nu au fost raportați răniți.

Mai multe videoclipuri postate pe internet arată un incendiu mare și se aud clar explozii.

Ministerul rus al Apărării, în timp ce a raportat că dronele ucrainene au fost doborâte peste regiunile Belgorod și Kursk din sud-vestul Rusiei, nu a menționat niciun atac cu drone în regiunea Voronej.

Gusev anunțase, la sfârșitul lunii august, evacuarea a aproximativ 600 de locuitori din districtul Ostrogoz din regiunea Voronej, după ce căderile de drone au dus la incendii.

În Ucraina, forțele aeriene au raportat pe 7 septembrie că apărarea antiaeriană a fost împrăștiată în toată țara pentru a se apăra împotriva unui atac masiv cu drone din timpul nopții din partea Rusiei.

Forțele aeriene au declarat că 67 de drone cu rază lungă au fost doborâte.

În seara zilei de 6 septembrie, o persoană a fost ucisă în orașul Pavlohrad, din sud-estul regiunii Dnipropetrovsk, în urma loviturilor cu rachete, iar alte 64 de persoane au fost rănite în regiune.

De asemenea, forțele ruse continuau să înainteze spre orașul strategic Pokrovsk din regiunea Donețk din Ucraina, unde Serviciul Ucrainean al RFE/RL a capturat imagini de lângă linia frontului care au arătat satul Novohrodivka în flăcări.

Trei persoane au fost ucise și trei rănite în Kostiantynivka, situat la nord-est de Pokrovsk, au declarat autoritățile regionale pe 7 septembrie.

În aceeași zi, Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au capturat satul Kalynove, care se află la doar 25 de kilometri sud-est de Pokrovsk, un centru cheie de aprovizionare și logistică pentru trupele din prima linie a Ucrainei.

Rusia a avansat de luni de zile spre Pokrovsk, ceea ce a determinat o evacuare a orașului, ca parte a obiectivului Rusiei de a ocupa întreaga regiune Donbas.

Rusia a lovit, de asemenea, Ucraina în toată țara cu rachete și drone, iar o lovitură la o instalație militară din orașul central Poltava, pe 3 septembrie, a ucis cel puțin 55 de persoane și a rănit peste 300.

Slujbele de înmormântare pentru victime au avut loc pe 7 septembrie în cadrul unei ceremonii solemne.

O lovitură majoră a Rusiei din 4 septembrie, la doar o zi după atacul de la Poltova, a ucis șapte persoane în orașul de vest Liov.

Între timp, Ucraina a confiscat peste 1.300 de kilometri pătrați și susține că a ucis sau rănit aproximativ 6.000 de soldați ruși într-o incursiune surpriză lansată luna trecută în regiunea Kursk de vest a Rusiei.

Comandantul militar superior al Ucrainei, recent promovat generalul Oleksandr Sîrski, a declarat săptămâna aceasta că a considerat incursiunea de la Kursk un succes, deoarece a redus amenințarea atacurilor rusești.

Sîrski a recunoscut, de asemenea, că situația din jurul orașului Pokrovsk era dificilă, dar că forțele ucrainene au reușit să stopeze ofensiva rusă de acolo.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
XS
SM
MD
LG