Linkuri accesibilitate

Marina rusă a început exerciții militare ample cu cea mai mare parte a flotei


20.000 de militari și 300 de nave vor participa la unele dintre cele mai mari exerciții navale militare rusești.
20.000 de militari și 300 de nave vor participa la unele dintre cele mai mari exerciții navale militare rusești.

Marina rusă a început exerciții planificate care implică cea mai mare parte a flotei sale în oceanele Arctic și Pacific, precum și în mările Baltice și Caspice, a anunțat marți ministerul Apărării, conform Reuters.

Rusia este considerată de majoritatea analiștilor militari ca având a treia cea mai puternică flotă din lume după cea a Statelor Unite și a Chinei.

Exercițiile rusești, care includ 20.000 de militari și 300 de nave, vor testa pregătirea și capacitățile marinei la toate nivelurile, a transmis ministerul rus al Apărării.

Vor fi peste 300 de exerciții de luptă și vor fi folosite rachetele antiaeriene, artileria și armele antisubmarin, a adăugat acesta.

„Unitățile și formațiunile marinei ruse au început să desfășoare exerciții planificate în zonele operaționale ale flotei de Nord, Pacific și Baltice, precum și în zona de responsabilitate a Flotilei Caspice”, a transmis ministerul.

„Scopul principal al exercițiilor este de a verifica acțiunile autorităților militare ale marinei la toate nivelurile, precum și pregătirea echipajelor navelor, unităților de aviație navală și a trupelor de coastă ale marinei ruse pentru a îndeplini diferite sarcini”.

Aproximativ 300 de nave și ambarcațiuni de suprafață, submarine și nave de sprijin, aproximativ 50 de avioane și peste 200 de unități militare și speciale vor fi implicate în antrenamentul de luptă, au spus reprezentanții ministerului.

De la invadarea Ucrainei pe scară largă, în februarie 2022, Rusia a desfășurat numeroase exerciții militare pe cont propriu sau cu alături de alte țări, inclusiv China sau Africa de Sud.

În ultimele două luni, Rusia a făcut, de asemenea, o serie de exerciții cu lansatoare mobile de rachete nucleare și exerciții tactice de desfășurare a armelor nucleare. De asemenea, a sporit pregătirea militară cu Belarus, care se învecinează atât cu Rusia, cât și cu Ucraina.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Cezar Amariei

    A intrat în echipa Europa Liberă în mai 2023. Jurnalist cu peste 20 de ani de experiență, a colaborat cu unele dintre cele mai importante trusturi media naționale (Mediafax, Adevărul, ProTV, Gândul).

    Specializat în materiale de autor, analize, anchete, sinteze, reportaje, interviuri.

XS
SM
MD
LG