Linkuri accesibilitate

Purtătorul de cuvânt al Facebook, condamnat la 6 ani de închisoare în Rusia. Nu a cenzurat mesajele anti-Putin și anti-invazie


Andy Stone, purtătorul de cuvânt al Meta
Andy Stone, purtătorul de cuvânt al Meta

Un tribunal militar din Rusia l-a condamnat pe 22 aprilie pe Andy Stone, purtătorul de cuvânt al Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, în lipsă la șase ani de închisoare pentru „justificarea terorismului”.

Procurorii ruși au cerut șapte ani de închisoare pentru Stone.

La începutul lunii februarie, un tribunal de la Moscova a emis un mandat de arestare pentru Stone, care a fost vizat din cauza unei schimbări de politică pe care a anunțat-o în martie 2022, la mai puțin de o lună după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Schimbarea de politică a Meta a permis ca unele apeluri la violență împotriva invadatorilor ruși, inclusiv a președintelui Vladimir Putin, să fie făcute pe Facebook sau Instagram.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG