Linkuri accesibilitate

Rușii au bombardat zona rezidențială dintr-un oraș important din Donețk


Donețk este una dintre regiunile cele mai fierbinți pe harta conflictului dintre Rusia și Ucraina.
Donețk este una dintre regiunile cele mai fierbinți pe harta conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Rușii au bombardat sâmbătă seara zona rezidențială din Pokrovsk, un nod logistic strategic ucrainean din regiunea Donețk din estul Ucrainei. Cel puțin o persoană a fost ucisă și două rănite, a declarat guvernatorul regional, citat de Reuters.

„Rușii au lovit civilii intenționat și în mod regulat”, a scris Vadim Filașkin, guvernatorul regional Donețk, pe aplicația de Telegram. „Nu-ți risca viața! Pleacă!", a mai scris el.

La douăzeci și nouă de luni de la invazia sa pe scară largă, Rusia a avansat constant pe mai multe fronturi în Donețk, concentrând atacuri deosebit de puternice în zona Pokrovsk.

„Explozia ne-a spart ferestrele și am plecat”, a spus Marina, în vârstă de 39 de ani, care a povestit cum a fugit de acasă, acum distrusă, împreună cu soțul ei. Explozia a distrus și cele două mașini ale acestora.

Martori ai agenţiei au văzut o cască pe sol, lângă o baltă de sânge, şi un moped la circa zece metri de un crater cu diametrul de un metru, în mijlocul unei străzi. Din ruinele unei case făcute una cu pământul se ridica fum, iar flăcările unui incendiu distruseseră interiorul unei alte clădiri, situate vizavi.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Cezar Amariei

    A intrat în echipa Europa Liberă în mai 2023. Jurnalist cu peste 20 de ani de experiență, a colaborat cu unele dintre cele mai importante trusturi media naționale (Mediafax, Adevărul, ProTV, Gândul).

    Specializat în materiale de autor, analize, anchete, sinteze, reportaje, interviuri.

XS
SM
MD
LG