Linkuri accesibilitate

Cum se explică valul de turiști dispăruți sau decedați în Grecia. Poliția elenă: „Există un tipar comun"


Un medic britanic, realizator de emisiuni TV; a fost dat dispărut pe o insulă grecească. A fost găsit mort.
Un medic britanic, realizator de emisiuni TV; a fost dat dispărut pe o insulă grecească. A fost găsit mort.

Valul de dispariții în Grecia a început cu Michael Mosley, un medic și cunoscut prezentator TV din Marea Britanie, care a fost găsit mort la începutul acestei luni, pe insula Symi, după ce a făcut o drumeție la temperaturi caniculare, relatează stirileprotv.ro.

Cazul lui Michael Mosley (realizator al emisiunii „Trust Me, I Am a Doctor”) a fost doar primul din seria de decese și dispariții de turiști în Grecia, în condițiile în care țara este sub un val de căldură puternic, cu temperaturi care depășesc 40 de grade Celsius.

Sâmbătă, un turist olandez a fost găsit mort pe insula Samos. A doua zi, cadavrul unui turist american a fost găsit pe Mathraki, o mică insulă situată la vest de Corfu. Albert Calibet, un alt turist american, este dat dispărut din 11 iunie, de când a plecat într-o excursie pe Amorgos. Și două franțuzoaice au dispărut pe Sikinos după ce au ieșit la plimbare, conform CNN.

Legiștii nu au precizat în toate aceste situații cauza decesului, dar autoritățile avertizează populația să nu subestimeze impactul temperaturilor ridicate.

„Există un tipar comun”, a declarat pentru Reuters, Petros Vassilakis, purtătorul de cuvânt al poliției din sudul Mării Egee. „Toți au plecat în excursie în perioada temperaturilor ridicate”.

Unii oameni de știință spun că ceea ce se întâmplă în Grecia oferă un semnal de alarmă cu privire la impactul căldurii extreme asupra organismului și, în special, asupra creierului, putând provoca confuzie, afectând capacitatea de luare a deciziilor și chiar percepția riscului.

Citiți articolul integral pe stirileprotv.ro.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG