Linkuri accesibilitate

Rusia a lovit infrastructura energetică a Ucrainei, în patru regiuni


Loviturile rusești asupra infrastructurii energetice au dus la pene de curent, cum a fost la Kiev luna trecută.
Loviturile rusești asupra infrastructurii energetice au dus la pene de curent, cum a fost la Kiev luna trecută.

Rusia a atacat Ucraina, noaptea trecută (19 spre 20 iunie), cu rachete și drone, și a distrus infrastructura energetică din patru regiuni, a declarat un reprezentan al companiei de energie electrică Ukrenerho, anunță AFP.

„Echipamentele au fost avariate la instalațiile energetice din regiunile Vinnitsia, Dnipropetrovsk, Donețk și Kiev”, scrie în comunicatul Ukrenerho . Trei muncitori de la una dintre unități au fost răniți.

„Încă o noapte dificilă pentru industria energetică ucraineană. Ruşii au atacat una dintre centralele termice ale DTEK”, anunţă joi într-un comunicat societatea energetică cu capital privat.

Potrivit DTEK, acesta este cel de-al şaptelea atac masiv din ultimele luni care vizează centrale electrice ucrainene.

Forțele aeriene au raportat că Rusia a atacat Ucraina cu nouă rachete și 27 de drone. Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate dronele și cinci dintre rachete, susține armata.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG