Linkuri accesibilitate

Nouă persoane, printre care și copii, rănite într-un atac rusesc asupra Odesei


Guvernatorul regiunii Odesa a anunțat că mai multe clădiri au luat foc în urma atacurilor rusești din 23 aprilie.
Guvernatorul regiunii Odesa a anunțat că mai multe clădiri au luat foc în urma atacurilor rusești din 23 aprilie.

Rusia a lansat un atac cu drone asupra Ucrainei, care a rănit nouă persoane în Odesa, dintre care patru copii. Atacurile rusești au vizat și capitala Kiev, potrivit oficialilor militari ucraineni.

Copiii răniți, printre care doi sugari, au fost spitalizați, precum și trei dintre adulții răniți, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Mai multe clădiri rezidențiale din oraș au fost avariate și au luat foc, a spus el. Cel puțin 14 apartamente au fost avariate, a adăugat administrația orașului.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat un total de 16 drone de atac care vizează Ucraina și două rachete balistice Iskander cu rază scurtă de acțiune.

Sistemele de apărare aeriană au distrus 15 dintre drone deasupra regiunilor sudice ale Ucrainei Odesa și Nikolaev, regiunea centrală Cerkasî și regiunea capitalei Kiev, au declarat forțele aeriene pe Telegram, fără a preciza dacă și rachetele au fost interceptate sau nu.

Pompierii lucrează la o clădire în flăcări din Odesa, după atacurile rusești din 23 aprilie.
Pompierii lucrează la o clădire în flăcări din Odesa, după atacurile rusești din 23 aprilie.

De cealaltă parte, toate dronele lansate de Rusia asupra Kievului au fost distruse, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare a capitalei, care a adăugat că nu au fost raportate pagube sau răniți în urma atacului.

Potrivit Administrației Militare a orașului Kiev, dronele rusești au fost lansate de pe teritoriul regiunii Kursk din Rusia, au zburat prin regiunile Sumî și Cerkasî și au intrat în Kiev din direcția sud-vest.

„Toate țintele inamice au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană. În acest moment, nu au fost înregistrate pagube sau victime în capitală ”, a transmis Administrația Militară a orașului Kiev.

Tot pe Telegram, guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitali Kim, a declarat că resturile unei drone doborâte a deteriorat o clădire de infrastructură comercială.

Marea Britanie, cel mai mare ajutor pentru Ucraina

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak urmează să anunțe un pachet de ajutor de 617 milioane de dolari pentru Ucraina – cel mai mare oferit de Marea Britanie – într-o vizită în Polonia pe 23 aprilie, a declarat guvernul britanic într-un comunicat.

„Ucraina se confruntă cu o amenințare existențială în timp ce Rusia își continuă invazia barbară, riscând securitatea și stabilitatea întregii Europe”, se arată în declarație.

Marea Britanie este unul dintre cei mai importanți susținători ai Ucrainei.

Finanțarea suplimentară a Marii Britanii va aduce ajutorul militar total al Regatului Unit pentru acest an financiar la 3,71 miliarde de dolari.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG