Linkuri accesibilitate

Anchetă UEFA după incidentele cu suporterii sârbi, de la Euro 2024


Securitatea a fost sporită pe măsură ce fanii s-au adunat la Gelsenkirchen înainte de meciul Anglia-Serbia din 16 iunie.
Securitatea a fost sporită pe măsură ce fanii s-au adunat la Gelsenkirchen înainte de meciul Anglia-Serbia din 16 iunie.

UEFA, a anunțat declanșarea de proceduri disciplinare și o investigație suplimentară cu privire la incidentele provocate de fanii sârbi la meciul din faza grupelor Euro 2024 de fotbal împotriva Angliei de la Gelsenkirchen, Germania.

Acuzațiile disciplinare pe care UEFA le aduce Federației de Fotbal din Serbia includ aruncarea de obiecte și „transmiterea unui mesaj provocator nepotrivit pentru un eveniment sportiv”.

În plus, ancheta implică un presupus „comportament discriminatoriu”.

Federația de fotbal din fosta provincie sârbă Kosovo, a cărei independență Serbia o respinge, a depus o plângere în care susținea că fanii sârbi au promovat „mesaje politice, șovine și rasiste”, inclusiv un steag care arată Kosovo în granițele Serbiei.

Deciziile cu privire la ambele vor fi luate „în timp util”, susține UEFA. Următorul meci al Serbiei va fi pe 20 iunie împotriva Sloveniei, la Munchen.

Șapte dintre suporterii Serbiei au fost reținuți de poliția germană pe 16 iunie, după violențele iscate înaintea meciului cu Anglia.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG