Linkuri accesibilitate

Proteste în Piața Victoriei împotriva ordonanței lui T. Toader. Taximetriștii, cu protest separat, blochează Bucureștiul

Câteva sute de protestatari au scandat, luni seara, în Piața Victoriei, împotriva Ordonanței de Urgență care redeschide calea revizuirii sentințelor definitive de condamnare a mai multor politicieni de la vârful clasei politice. Separat, taximetriștii au blocat centrul Capitalei.

„PSD, ciuma roșie” și „Demisia” , „România cere fără grațiere!” sunt câteva dintre lozincile pe care oamenii adunați în Piața Victoriei le scandează împotriva Guvernului PSD-ALDE. Protestatarii spun că vor continua să se adune în fața Guvernului până când actuala Putere va renunța să emită legi sau ordonanțe care să le spele cazierul sau condamnările politicienilor acuzați de corupție.

În jurul orei 20.30, un protest separat, al taximetriștilor, a blocat accesul în Piața Victoriei de pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Șoferi de la companiile de taxi au acuzat ceea ce ei numesc competiția neloială a companiilor de ride sharing, precum Uber, care le iau clienții prin folosirea aplicațiilor mobile.

„Jos pirateria!”, strigau taximetriștii, care și-au părăsit mașinile și s-au îndreptat spre sediul Guvernului, lăsând practic paralizat traficul dinspre Piața Romană spre Piața Victoriei. În trecut, primarul Bucureștilor, Gabriela Firea, s-a solidarizat cu cauza companiilor de taxi împotriva celor de ride sharing.
Circulația în centrul Bucureștilor s-a blocat, practic, din cauza protestului taximetriștilor.

Între timp, cei care veniseră să-și scandeze nemulțumirea față de anunțata ordonanța de urgență care deschide revizuirea sentințelor au continuat să ceară demisia actualei puteri.
Forțele de ordine, jandarmi, dar și polițiștii de la serviciul circulație, asistau pasivi la cele două proteste.
Și la Cluj, peste 500 de persoane s-au adunat în centru, pentru a protesta față de ordonanța anunțată de ministrul Justiției.

XS
SM
MD
LG