Linkuri accesibilitate

Dragnea merge la pușcărie, în PSD se ascut cuțitele

Liviu Dragnea, președinte în funcție al Camerei Deputaților și lider al PSD, partid aflat la guvernare, a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială Teleorman.

Decizia vine la doar o zi după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare, înregistrând un scor de aproape două ori mai mic decât cel obținut în 2016.

Cu urmează în PSD?

18:28 27.5.2019

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus, la rândul său, că PSD trebuie „să fie conțtient” de ceea ce spune opinia publică despre acest vot și că lucrurile trebuie luate „pas cu pas”.

„Vom lua totul pas cu pas. Vom vedea mâine care sunt discuțiile. Se vor spune lucrurilor pe nume. Trebuie să fim conștienți și să înțelegem ce spune opinia publică prin acest vot”, a spus ministrul Finanțelor.

De asemenea, el a mai adăugat că PSD trebui să dea dovadă că este un partid „serios” și „unit” și a dat asigurări că PSD nu va pierde majoritatea.

Eugen Teodorovici: PSD trebuie să dea dovadă că este un partid serios
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00

17:23 27.5.2019

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova în Dusterul negru.

Liviu Dragnea ajunge la Penitenciarul Rahova
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00

17:22 27.5.2019

Între timp, la sediul PSD, Viorica Dăncilă a spus că PSD este alături de Liviu Dragnea și de familia sa.

„Este un moment dificil. Nu vom comenta decizia instanței de judecată. Vreau să precizez că suntem un partid unit. PSD a strâns rândurile, am convocat biroul permanent național și comitetul executiv național pentru mâine. Împreună vom vedea unde am greșit”, a mai spus ea.

Premierul a ținut să dea asigurări și că nu își va da demisia. Tot ea ar putea prelua interimar conducerea Partidului Social-Democrat, dacă va fi marți desemnată în această calitate de Cex-ul PSD.

„Nu există tabere în partid”, a mai spus Dăncilă, precizând că PSD va ieși mai unit din această încercare.

Viorica Dăncilă vorbește despre ce urmează în PSD
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00

17:15 27.5.2019

O a doua mașină, un Duster negru, a părăsit reședința lui Dragnea. Jurnaliștii au plecat și în urmărirea acesteia. Se pare că Liviu Dragnea este, de fapt, în această mașină.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG