Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu pupături la Congres.
Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu pupături la Congres.

Dăncilă, candidat oficial al PSD la președinție: „Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, ceasul a stat demult. Au trecut 5 ani de nimic”

PSD oficializează candidatura premierului Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, într-un Congres extraordinar la care participă și liderul socialiștilor europeni, bulgarul Serghei Stanișev.

PSD a decis anterior să meargă cu un candidat propriu la prezidențiale, refuzând opțiunea unui candidat comun cu ALDE, deși Călin Popescu Tăriceanu este cotat de două ori mai bine decât Viorica Dăncilă în cele mai recente sondaje privind intenția de vot. În cel mai recent sondaj, Dăncilă este cotată cu doar 7,5% din intențiile de vot.

După ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare, Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele PSD, iar drumul către prezidențiale i s-a deschis, conform cutumei că liderul partidului este și nominalizatul pentru președinție.

11:46 24.8.2019

Congresul PSD a început. Viorica Dăncilă a venit îmbrăcată în alb și a declarat la intrare că „voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări”.

Pe Dăncilă au însoțit-o ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici și vicepremierul Mihai Fifor.

12:03 24.8.2019

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, bulgarul Serghei Stanișev, i-a urat „victorie” Vioricăi Dăncilă, pentru funcția de președinte al României. El a însoțit-o de altfel pe Dăncilă, la intrarea în sală.

„Nu este un secret că în perioada trecută am avut dificultăți în dialogul dintre PSD și PES, dar din iunie s-a restabilit cooperarea deplină, iar creditul trebuie acordat Vioricăi Dăncilă”, a spus Stanișev, pe scena amenajată la Parlament.

12:21 24.8.2019
12:24 24.8.2019

„Am fost și suntem un partid mare. Am fost și suntem cel mai important partid din România. Asta ne recomandă ca la alegerile din noiembrie mergem la victorie”, a spus Mihai Fifor.

„USR încă se ceartă cine să le fie președinte, cine să le fie candidat. (...) Credeți că liberalii au capacitatea de a menține măcar creșterile pe care PSD le-a reușit la guvernare?”, a mai spus ministrul de Interne.

„PSD este gata să dea României prima femeie președinte, care să lupte în fiecare zi pentru mai bine, pentru țara lui”, mai spune Fifor.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG