Linkuri accesibilitate

Ziua în care Guvernul Dăncilă a căzut la moțiune de cenzură

Opoziția a reușit să dărâme Guvernul prin moțiunea de cenzură, chiar dacă PSD era încrezător că Viorica Dăncilă rămâne la Palatul Victoria. Moțiunea de cenzură a trecut, 238 de parlamentari au votat pentru.

16:10 10.10.2019

Florin Iordache, Ana Birchall și Teodor Meleșcanu au reacții diferite, după ce guvernul Dăncilă a picat la moțiune.

VIDEO Birchall, Iordache și Meleșcanu, după moțiune
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:49 0:00

16:02 10.10.2019

Președintele Klaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni vineri, de la ora 11, pentru a negocia guvernarea. El a spus că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate, dar pentru acest lucru e nevoie de consens. „Voi lua o decizie astfel încât să fie asigurată stabilitatea României”, a spus el.

„Voi propune o soluție de executiv care să asigure o guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea. Cea mai bună soluție este întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegeri anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există un consens. Voi constata în ce măsură există un astfel de consens și care e cea mai bună variantă pentru bunul mers al României”, a mai spus Iohannis.

15:00 10.10.2019

Dan Barna, liderul USR, solicită alegeri anticipate în februarie sau martie.

  • „Parlamentul și-a dat examenul de maturitate astăzi. A fost exact sentimentul unui examen de bacalaureat. Mesajul de astăzi este confirmarea faptului că PSD devine istoria tristă a politicii românești”.
  • Vom merge la Cotroceni la consultări, în ultima întâlnire mi-a spus că și el susține alegerile anticipate. Orice altă variantă nu va face decât să continue acest troc de cumpărat majorități.
  • Pot fi propuși doi premieri care să fie respinși de parlament, după care președintele poate dizolva parlamentul și în februarie sau martie putem avea alegeri anticipate.
  • Aceasta este varianta corectă pentru România, de ce să ne chinuim?
  • Dacă colegii de la PNL decid să meargă într-o guvernare minoritară, vom susține acest guvern din Parlament. Nu putem să îi oprim.
  • România nu își mai permite încă un an în care încă 250.000 de oameni să plece din țară.
  • Soluția corectă sunt alegeri anticipate, asta este cea care dă speranță românilor.
14:54 10.10.2019

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG