Linkuri accesibilitate

ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1
ROMANIA Viorica Dăncilă dezbatere cu presa 1

LIVE. Dezbaterea Vioricăi Dăncilă cu jurnaliștii

Viorica Dăncilă ajunge la dezbaterea finală în cursa pentru Palatul Cotroceni fără să se fi întâlnit în primul tur cu vreunul dintre contrcandidații săi. Refuzată de Klaus Iohannis pentru „marea dezbatere din finala pentru funcția de președinte”, fosta șefă a Guvernului se confruntă cu jurnaliști

Viorica Dăncilă spune că intenționează să prezinte un bilanț comparativ al mandatului președintelui Iohannis și al ei, ca premier

Iohannis a fost în 25 de deplasări externe, dar nu a obținut nimic pentru români.

Dăncilă își însușește memorandumul pe tehnologia 5G, semnat în timpul vizitei președintelui Iohannis în Statele Unite, cea de-a doua. Un memorandum pe care, până la finalul mandatului său de premier nu l-a adoptat la Palatul Victoria, pentru a putea intra în vigoare și a putea fi aplicat în licitația pentru introducerea 5G în România. Licitația s-a amânat din această cauză, iar bugetul de stat a fost văduvit de 2 miliarde de euro.

Bilanțul comparativ continuă

Premierul a crescut salariile și pensiile, în vreme ce președintele nu a îmbunătățit condițiile acestora.

A crescut Guvernul salariile profesorilor, a făcut școli și grădinițe, spune Dăncilă, în vreme ce Klaus Iohannis ar fi făcut un singur lucru - și-a conservat postul de profesor la liceul din Sibiu unde a predat fizica înainte de a deveni președinte. O precizare, Viorica Dăncilă a fost și ea profesoară - de desen tehnic - la liceul energetic din Videle, post pe care l-a abandonat după ce a intrat în PSD, în anul 1997.

Iohannis, acuzat de blocaj, ură și dezbinare

Și în privința diasporei, Viorica Dăncilă susține că șeful statului nu a făcut nimic pentru revenirea acasă a milioanelor de români plecați la muncă în Europa Occidentală.

O informație a Vioricăi Dăncilă are nevoie de rectificare. Susține că guvernul său a făcut legea care a prelungit votul pe perioada a trei zile în diaspora. În realitate, este vorba despre un pact care a fost semnat, la apelul lui Klaus Iohannis, la Cotroceni, de toate partidele parlamentare, cu excepția PSD. Legea a intrat în vigoare pentru că, ulterior, a fost votată și de parlamentarii PSD.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG