Linkuri accesibilitate

Guvernul Orban 3 a fost votat în funcție cu 286 de voturi pentru din 309 valabil exprimate

Cabinetul Orban 3 a fost validat, sâmbătă, de Parlamentul României. Audierile s-au făcut prin telefon, parlamentarii din comisii au avut măști de protecție, iar votul s-a dat în sala dezinfectată, unde parlamentarii au intrat pe rând.

11:59 17.3.2020

PERU. Măsuri dure, deși sunt infectate mai puțin de 100 de persoane

Guvernul din Peru a desfăşurat luni personal militar echipat cu măşti pentru blocarea principalelor artere din Lima, potrivit Reuters. Poliţia peruană a restricţionat deplasările, iar președintele Martin Vizcarraa decretat stare de urgență pentru încetinirea răspândirii coronavirusului, cu toate că au fost confirmate doar 86 de cazuri de contaminare cu COVID-19. Au fost suspendate unele drepturi constituţionale, cum ar fi libera circulaţie şi dreptul la adunări publice, dar guvernul a dat asigurări că va garanta continuarea activităţii supermarketurilor, farmaciilor, băncilor, serviciilor esenţiale şi transportului de mărfuri.


11:54 17.3.2020

IRAN. 85.000 de deţinuţi, inclusiv deţinuţi politici au fost eliberați

Pentru a opri pandemia de coronavirus, guvernul de la Teheran a decis să elibereze a doua tranșă de deținuți. Jumătate dintre cei 85.000 sunt deținuți politici, potrivit unui purtător de cuvânt al sistemului judiciar, citat de Reuters. Pe 10 martie, Raportorul Special al ONU pentru drepturile omului în Iran a anunţat că i-a cerut Iranului să-i elibereze temporar pe toţi prizonierii politici din închisorile iraniene suprapopulate şi pline de boli, pentru a le ajuta să stăvilească propagarea pandemiei.

18:30 14.3.2020

Membrii Guvernului au depus jurământul la Palatul Cotroceni în condiții speciale de protecție.

17:41 14.3.2020

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire ale membrilor Guvernului Orban, după votul dat astăzi în Parlament. Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, anunță Mediafax.

Fiecare ministru va depune jurământul separat, singur în sală, purtând mască și mănuși de protecție.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG