Linkuri accesibilitate

Pauză de câteva minute în protestul conspiraționiștilor pentru aplauze în fața Ambasadei Rusiei


Protestatarii care, de trei zile, manifestă împotriva legii carantinării s-au oprit marți seară în fața Ambasadei Rusiei la București pentru câteva minute pentru a aplauda, relatează G4Media.

Adepții teoriei conspirației protestează de trei seri în Piața Victoriei din Capitală împotriva a ceea ce ei numesc o „manipulare a informațiilor despre boală, pentru a îngrădi drepturi și libertăți". Printre ei sunt personaje cunoscute pentru promovarea propagandei rusești sau aflate în cercurile care se opun vaccinării.

Scopul protestului rămâne neclar: unii strigă împotriva vaccinurilor, iar alții împotriva statului acasă, în timp ce alte persoane cer demisia guvernului sau a președintelui. Printre steaguri flutură și cel al dacilor liberi.

Unii dintre cei care au promovat protestul nu cred în existența virusului, susținând că este o conspirație mondială, iar promovarea evenimentului s-a făcut pe o pagină de Facebook, sub titlul „În stradă, pentru adevăr, libertate și pedepsirea infractorilor”.

Organizatoarea protestului este Iosefina Pascal, consilier al europarlamentarei Maria Grapini, o prezență frecventă în Sputnik, organul de presă al Kremlinului.

Aceasta a scris pe Facebook: „Toți oamenii care susțin Legea Dictaturii Sanitare, în forma abominabilă condeiată de Guwerner, sunt complici la distrugerea democrației şi libertăților cetățenești din România”.

Pentru că doi protestatari au refuzat să se legitimeze, aceștia au fost amendați de jandarmi cu 1000 și 1500 de lei.

Comunicatul Jandarmeriei:

În legătură cu manifestația publică din Piața Victoriei, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi. Până în prezent, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. În continuare sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care încalcă prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați la astfel de evenimente.
Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!

XS
SM
MD
LG