Linkuri accesibilitate

Ciucă: Infirmăm fake news-ul prin care se anunța că se intră în lockdown din nou


Premierul interimar Nicolae Ciucă a infirmat, în ședința de Guvern de vineri, informația prin care „se anunța că se intră în lockdown din nou”, numind-o drept „un fake news" .

„Vom analiza proiectul de hotărâre de guvern prin care se va prelungi starea de alertă și cu această ocazie practic infirmăm și fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou”, a declarat Nicolae Ciucă în debutul ședinței de guvern.

Un alt subiect pe ordinea de zi a guvernului se referă la partea de decizii privind carantinarea unor localități. Premierul interimar a arătat că deși „avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivivare, totuși din discuțiile și analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creștere de până la 35 de localități carantinate și de asemenea avem o situție pe care va trebui să o discutăm legată de creșterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a spus Ciucă.

La aceeași ședință de Guvern, Raed Arafat a declarat că la nivelul Bucureștiului din 6 decembrie până joi sunt 9.070 de cazuri suplimentare, ceea ce înseamnă că „vom avea o presiune mai mare pe sectorul medical în Capitală” și probabil va fi nevoie de transferarea unor pacienți în alte zone.

„Vom avea o ședință ca să discutăm această situație, pe care o vom vedea probabil de săptămâna viitoare”, a adăugat Arafat, precizând că prefectului Capitalei i s-a cerut intensificarea controalelor.

De asemenea, Nicolae Ciucă a rugat ANSVSA și structurile MAI să monitorizeze atent activitatea din piețe, la redeschidere.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit joi seara pentru a decide prelungirea stării de alertă.

Două vor fi modificările noii stări de alertă spre deosebire de cea care tocmai expiră: nu vor fi închise piețele, iar transportul pe cablu de pe pârtiile de schi va fi reglementat printr-un ordin al miniștrilor Economiei și Sănătății. De asemenea, în noaptea dintre ani nu vor fi permise petrecerile în stradă iar românii pot cel mult ieși în fața blocului, desigur, tot cu respectarea normelor sanitare.

XS
SM
MD
LG