Linkuri accesibilitate

Coronavirus: primul cetățean român decedat în urma îmbolnăvirii se afla în Italia


Ministerul Afacerilor Externe anunță că un român a murit din cauza COVID 19. Acesta se afla în Italia și avea și alte probleme de sănătate

"În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente", anunță Miniterul de Externe.

În țarăă, două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate sâmbătă, în Constanța. Este vorba de o femeie de 53 de ani, medic, și de soțul ei, un bărbat de 54 de ani. Bilanțul urcă la 99 de bolnavi, la doar un pas de scenariul 3.

UPDATE:

Ultimele informații arată că cetățeanul român decedat în Italia era o femeie de 80 de ani din Borșa, județul Maramureș. Acesta se afla în Italia pentru a-și îngriji sora bolnavă.

Primarul comunei Borșa, județul Maramureș, Sorin Timiș, a declarat pentru Mediafax că femeia moartă din Italia de coronovirus avea 80 de ani.

Femeia se afla în Italia pentru a-și îngriji sora în vârstă de 75 de ani, care suferă de o boală incurabilă.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, a spus Sorin Timiș.

Femeia de 80 de ani şi sora ei, nu vor fi aduse în ţară, deoarece statul român nu permite în acest moment repatrierea.

XS
SM
MD
LG