Linkuri accesibilitate

Dacian Ciolos susține că Ramona Mănescu a promis că guvernul Dăncilă o va sprijini pe Kovesi la votul din Consiliul UE


Romania, Bucharest, Dacian Ciolos elected chief of PLUS political party
Romania, Bucharest, Dacian Ciolos elected chief of PLUS political party

Dacian Ciolos a declarat că a avut o discuție înaintea votului din Consiliul UE cu ministrul de externe Ramona Mănescu, iar aceasta i-a spus clar că Guvernul României o va susține pe Laura Codruța Kovesi la vot.

Întâlnirea a avut loc la Bruxelles, a relatat Cioloș într-o conferință de presă, ocazie cu care i-a spus că europarlame­ntarii USR- PLUS vor sustine doar candidati romani compententi, referirea fiind la votul pentru Rovana Plumb, care a fost propusă pentru funcția de comisar european.

”Am rugat-o să facă la fel cu Laura Codruța Kovesi. Mi-a promis că Guvernul României o va susține. A existat în mod clar această afirmație", a spus Dacian Cioloș.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că a i-a dat mandat Luminiței Odobescu, ambasadorarea României la UE, să nu o susțină pe Kovesi în Consiliul UE pentru postul de șef al Parchetului European.

După ce aceasta a obținut susținerea în Consiliul UE, cu 17 voturi din 22, au apărut informații pe surse că Odobescu ar fi votat pro Kovesi, nerespectând astfel indicațiile premierului, și că președintele Klaus Iohannis i-ar fi telefonat înainte spunându-I să o susțină pe Kovesi.

Ulterior, președintele Iohannis a confirmat informația,

Rămâne însă neclar dacă Luminița Odobescu a avut sau nu un mandat scris într-un sens sau altul.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG