Linkuri accesibilitate

Danemarca a inclus România pe lista ”statelor închise”. Nu mai sunt acceptate călătoriile turistice


Coronavirus- reprezentare grafică

România a fost inclusă de Danemarca pe lista țărilor „închise”, gradul de risc fiind ridicat la ”portocaliu”, astfel că de la 1 august românii nu mai sunt primiți în vizite turistice, iar danezii sunt sfătuiți să evite călătoriile în România. La întoarcere aceștia vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile, anunță Ambasada României la Copenhaga.

„Pe fondul evoluției negative a situației epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19”, anunță misiunea diplomatică.

Noi condiții de călătorie în Danemarca:

  • Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei ”motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), însă nu vor mai fi acceptate călătoriile în scop turistic/în baza rezervării a 6 nopți de cazare.
  • Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Danemarcei în baza ”motivelor întemeiate” va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19.
  • De testul Covid negativ, prelevat cu 72 de ore înainte de intrarea în Danemarca, au nevoie persoanele care se întorc din țări aflate pe lista ”statelor închise”, altele decât UE, Schengen și Marea Britanie.
  • Persoanelor care sosesc din România li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea în Danemarca.
  • Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei ”motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca.
  • Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis nici să tranziteze Danemarca.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG