Linkuri accesibilitate

Leon Dănăilă demontează un fake news promovat de PSD și unele televiziuni


Medicul Leon Dănăilă a încercat să elimine speculațiile apărute despre starea sa de sănătate. Imagine de contul de Facebook al lui Leon Dănăilă.
Medicul Leon Dănăilă a încercat să elimine speculațiile apărute despre starea sa de sănătate. Imagine de contul de Facebook al lui Leon Dănăilă.

Fostul senator PNL, medicul Leon Dănăilă, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care încearcă să elimine din spațiul public mai multe informații false despre starea sa de sănătate.

Mai multe site-uri și televiziuni au furnizat informația că medicul Leon Dănăilă se află pe lista de așteptare a spitalului Foișor din București pentru a primi o proteză de șold.

Ministrul Sănătății a fost întrebată despre situația lui Leon Dănăilă și dacă se va implica ca acesta să primească proteza de care are nevoie.

„Cred că fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă pe care afecţiunea o reprezintă, nu neapărat de numele pacientului. Aşa că indiferent de cine este pacientul care are nevoie de asistenţă medicală, încurajez personalul medical şi managerii să trateze aceşti pacienţi în funcţie de prioritatea medicală pe care afecţiunea o reprezintă”, a răspuns Ioana Mihăilă când a fost întrebată despre situația fostului senator PNL.

Fostul premier Mihai Tudose, actualmente europarlamentar PSD, o critică pe Ioana Mihăilă pentru „lipsa de umanitate” și o numește „meduza de la Sănătate”.

Rușinoasă lașitatea penelistă în fața umilinței la care juna Mihăilă îl supune pe venerabilul ex-senator PNL! A fost bun doctorul Dănăilă, în campania electorală din 2016, să deschidă lista PNL la București, dar acum, când marele neurochirug are nevoie de operație, la 87 de ani, cei care au profitat politic de pe urma imaginii sale tac chitic...”, a fost mesajul social-democratului.

Europarlamentarul PSD susține că și alte persoane se află într-o situație similară cu cea a lui Leon Dănăilă.

Dar când nenorocești, zâmbind, o țară întreagă.... un om care a salvat zeci de mii de vieți și care nici măcar trotinetă nu are... nu există!!! Meduzele au rezistat milioane de ani fără creier. Credeți că veți reuși și voi?”, își încheie postarea pe Facebook Mihai Tudose.

Situația este lămurită chiar de Leon Dănăilă, care susține că ne aflăm în fața unui fake news evident.

Dat fiind că țin la corecta informare a publicului și nu îmi doresc ca numele meu să fie folosit într-o campanie de fake news, țin să fac următoarele precizări:

1. Nu am solicitat niciunui corp medical și niciunei instituții o proteză de șold.

2. Nu sunt înscris pe nicio listă în vederea obținerii unui astfel de dispozitiv medical.

3. Le mulțumesc pentru gândurile bune celor care și-au anunțat disponibilitatea de a mă ajuta pentru procurarea unei proteze de șold, însă nu am o astfel de necesitate”, este poziția medicului Dănăilă.

Leon Dănăilă este medic și fost senator PNL în legislatura 2016 - 2020. La alegerile parlamentare din 2016 a deschis lista PNL pentru Senat.

Potrivit acestuia, preluarea mesajului va contribui la restabilirea adevărului.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG