Linkuri accesibilitate

Majorarea alocațiilor pentru copii, respinsă în Comisiile de Buget-Finanțe


Copiii așteaptă începerea primei ore în noul an școlar la Școala Gimnazială Ferdinand, în București, luni, 14 septembrie 2020.
Copiii așteaptă începerea primei ore în noul an școlar la Școala Gimnazială Ferdinand, în București, luni, 14 septembrie 2020.

Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci din Parlament au respins, joi, amendamentul depus de PSD la Legea bugetului pentru 2021, care propunea majorarea alocațiilor pentru copii.

Au fost date 17 voturi pentru majorarea alocațiilor și 25 împotrivă.

Amendamentul PSD prevedea majorarea alocaţiilor pentru copiii de la 2 ani până la majorat - de la 214 lei la 300 de lei, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi, de la 427 de lei la 600 de lei.

În timpul dezbaterilor, deputata PSD Oana Florea le-a cerut parlamentarilor să fie „români, să dăm bani celor 3.5 milioane de români, 36% nu au tablete, acces la internet. Impactul bugetar e de 0,27%, înțeleg că nu s-a vrut, nu se vrea, nu înțeleg de ce”, a spus Oana Florea.

Reprezentanții ministerului de finanțe au explicat însă că nu pot susține amendamentul PSD pentru că nu este identificată o sursă de finanțare pentru majorarea alocațiilor.

PSD a desfășurat în ultimele ore dinaintea votului o adevărată campanie de imagine pe tema majorării alocațiilor.

Comisiile de specialitate votează, joi, proiectul de buget pentru 2021.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG