Linkuri accesibilitate

Școala românească, în cifre


  • În 2018, erau înregistrați 3 milioane de elevi în învățământul preuniversitar, cu aproape 12% mai puțini decât în urmă cu zece ani, arată cel mai recent raport al Ministerului Educației privind starea învățământului preuniversitar.
  • La finalul anului școlar 2016-2017, 2,5% dintre elevii de liceu, puțin peste 16.000 de copii, au abandonat studiile. Rata cea mai mică a abandonului școlar este înregistrată la filiera vocațională, 1,5%, iar cea mai mare, la nivelul filierei tehnologice - 4,3%, adică aproape 12.000 de elevi. În învățământul profesional, rata abandonului era, la nivelul anului 2016-2017, de 3,5%.
  • În schimb, raportul Ministerului Educației arată că, în ultimii trei ani școlari, a crescut numărul elevilor care se înscriu la cursuri postliceale și de maiștri, în condițiile în care „această rută a devenit una atractivă” mai ales că în ultimii ani a crescut ponderea absolvenților de liceu fără diplomă de bacalaureat. Simultan, acest lucru a generat și o scădere a numărului celor care se înscriu la facultate.
  • Anul trecut, la examenul de Bacalaureat, rata de promovare din numărul total al celor prezenți (incluzându-i aici și pe cei care repetă examenul sau nu s-au prezentat anterior) a scăzut la 71,5%.
XS
SM
MD
LG