Linkuri accesibilitate

Mircea Druc: Tratatul semnat de Iliescu cu Moscova, o mână întinsă lui Gorbaciov, pentru noi a fost o lovitură de cuțit în spate


La 30 de ani de la Revoluție, Mircea Druc, primul premier democrat al Republicii Moldova, vorbește despre relația cu ”Imperiul” și ratarea visului unirii cu România. Conducerea de la București nu a avut un proiect de țară, voia să repare ”gafele” lui Ceaușescu în relația cu Moscova.

Luni, 9 decembrie 2019, fostul președinte român Ion Iliescu a acordat un interviu agenției ruse TASS în care explică din nou viziunea sa despre relațiile cu Rusia, care nu s-a schimbat din anii 90 ai secolului trecut.

Printre altele, Iliescu spune: „Continui să sper că România va înțelege că relații normale cu Rusia înseamnă, dincolo de comerț, de schimburi culturale, creșterea capacității (României de a participa la rezolvarea problemelor din vecinătatea ei, inclusiv din Moldova și din Ucraina. Unde, normal și firesc, ca orice alt stat, avem interese.

Normalitate în relațiile româno-ruse înseamnă respect reciproc, recunoașterea drept legitime a intereselor celeilalte părți, atâta vreme cât ele rămân în limitele acceptate de comunitatea internațională”.
Din arhiva istorică a Europei Libere: 22 mai 1991 - Mircea Snegur vs.Mircea Druc

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG