Linkuri accesibilitate

VIDEO Victor Ponta: Cu banii pentru o emisiune Tv îți cumperi un Mercedes


Victor Ponta, președintele Pro România
Victor Ponta, președintele Pro România

Între trei și șase mii de euro pentru un minut de apariție la televizor. Acesta este prețul cerut partidelor politice și candidaților în timpul campanie electorale, a declarat Victor Ponta în interviul pentru Europa Liberă. Liderul Pro România a făcut un calcul și spune că treizeci de minute la televizor costă mai mult decât un autoturism Mercedes.

Alegerile locale din 2020 au fost de trei ori mai scumpe decât cele similare din urmă cu patru ani, deși în campanii nu s-au mai putut organiza mitinguri sau alte evenimente de amploare. Într-o campanie cu mai puține acțiuni, banii s-au dus cu precădere înspre televiziuni, spune Victor Ponta. Publicitatea în mediul online a fost și ea o cheltuială pentru partide în această perioadă de pandemie.

„Televiziunile sunt foarte scumpe și acum. Am datele de la CNA. Cred că cel mai scump minut este la Digi24, 6.000 de euro minutul. Celelalte televiziuni, peste 3.000 de euro. Asta înseamnă că o emisiune de 30 de minute e mai scumpă decât un Mercedes”, a susținut Victor Ponta în interviul pentru Europa Liberă.

Ulterior, după terminarea interviului, președintele Pro România a revenit asupra declarației și a precizat că se referea la suma plătită pentru clipurile electorale, nu pentru prezența în emisiuni.

Victor Ponta despre câți bani plătesc partidele pentru a se promova la televiziuni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00

Liderul Pro România a adăugat că nu a plătit această sumă către postul de televiziune Digi24, dar că își dorește să ajungă într-o emisiune

„Este scump. Aș vrea să vorbesc la Digi24 pentru că este un public care mă interesează și pentru care am ce spune. Este o campanie scumpă în special pe zona de media”, a precizat Victor Ponta.

Fostul premier a recunoscut că un rol determinant în creșterea prețului cerut de televiziuni l-a avut majorarea substanțială a subvenției. Spre exemplu, PSD a primit de la bugetul de stat în 2019 o subvenție de aproape 144 milioane de lei (30 de milioane de euro), iar în acest an social-democrații vor încasa peste 85 de milioane de lei, PNL va primi 47.3 milioane de lei, iar USR 12.6 milioane de lei.

Victor Ponta este deranjat că aparițiile publice ale lui Klaus Iohannis nu sunt plătite, deși președintele face declarații politice care influențează campania electorală.

„Singurul care nu plătește este domnul Iohannis, dar care apare cel mai mult”, a subliniat liderul Pro România.

Televiziunile au avut obligația să trimită către Consiliul Național al Audiovizualului care este tariful per minut cerut pentru emisiunile electorale.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG