Linkuri accesibilitate

Comisarul european, Adina Vălean, despre TAROM și Podul Giurgiu-Ruse


Comisarul european, Adina Vălean, despre TAROM și Podul Giurgiu-Ruse
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:17:05 0:00

Comisarul european, Adina Vălean, spune la one2one că sunt șanse ca planul care scapă TAROM de faliment să fie aprobat curând de Comisia Europeană. Ea anunță și că există finanțare europeană pentru podul nou Giurgiu-Ruse, inclusiv pentru rută feroviară.

Cele mai importante declarații din interviul one2one:

Despre alegerile de anul viitor din România

„Sunt îngrijorată atunci când mă uit la discursul public în România, pentru că mi se pare foarte agresiv și știu că agresivitatea poate aduce voturi.”

Despre planul României de a construi un nou pod rutier peste Dunăre, la Giurgiu, prin planul de mobilitate militară

„Este necesar al doilea pod. Este evaluarea mea, a Comisiei Europene care practic a trecut pe hărțile de infrastructură europeană ca prioritar acest pod nou, pod Giurgiu-Ruse. Va fi necesar să fie făcut și pod feroviar pentru că noi am investit mult în conexiunea feroviară București-Giurgiu.”

Despre planul de restructurare a TAROM pe care Comisia Europeană trebuie să-l aprobe

„Pentru ca el să fie aprobat, adică să fie considerat că este în regulă și să nu trebuiască să dea TAROM banii înapoi (n.r. ajutorul de la stat primit în pandemie), trebuie ca acest dosar să fie aprobat. Dosarul înseamnă restructurare, adică planurile de viitor care arată că ea (n.r. compania de stat) va rămâne o companie viabilă și se va dezvolta. (…) Acum, aflu de la compania TAROM că au rezolvat o parte din lucrurile rămase în suspans și atunci sunt încrezătoare că se va aproba dosarul.”

XS
SM
MD
LG