Linkuri accesibilitate

Clotilde Armand, trimisă în judecată în aceeași zi în care și-a depus candidatura la Sectorul 1


Primarul sectorului 1, Clotilde Armand
Primarul sectorului 1, Clotilde Armand

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisă joi în judecată pentru „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Armand este acuzată că s-a desemnat manager al unui proiect şi a semnat patru dispoziţii prin care şi-a însuşit 18.720 lei.

Procurorii spun că, în perioada mai 2022 - august 2022, în calitatea sa de primar al Sectorului 1 din București, Clotilde Armand s-a desemnat manager al proiectului de îmbunătățire a capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie.

Din această poziție, „în baza unei rezoluţii infracţionale unice”, Armand ar fi emis patru dispoziţii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizaţiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute), spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Armand este acuzată că a emis pe 6 mai 2022 o dispoziție prin care, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în echipa de management a proiectului.

Astfel, spun procurorii, primarul și-ar fi majorat indemnizaţia lunară cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

De asemenea, potrivit procurorilor, în data de 7 iunie 2022, a emis o decizie prin care, pentru timpul lucrat în luna mai 2022, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

Anchetatorii spun că, pe 5 iulie 2022, a emis o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iunie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

Iar pe 1 august 2022 primarul ar fi emis o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iulie 2022 cu suma de 5.616 lei.

Din această sumă a încasat 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

Trimiterea dosarului la instanță are loc în aceeași zi în care primarul sectorului 1 și-a anunțat candidatura pentru încă un mandat la Primăria Sectorului 1.

„I-am transmis lui Ciolacu că Alianţa Dreapta Unită o să-l trimită înapoi la covrigăria lui. La 2 ore după am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată pentru că am implementat un program anticorupţie în administraţia locală”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul spune că dosarul i-a fost deschis în urma plângerii făcute de fostul primar, Dan Tudorache, și că ar conține acuzații „ridicole”, cu un prejudiciu de 3.000 de euro.

„Un dosar în care Marcel Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze, ca să nu mai zic că actualul premier atacă independenţa Justiţiei la fiecare apariţie publică, iar Alina Gorghiu a ajuns unealta PSD în demolarea Justiţiei. Abia aşteptam ca întregul dosar să ajungă în instanţă să demontez toată aceasta făcătură”, spune Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 din partea alianţei Dreapta Unită.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG