Linkuri accesibilitate

Comisarul european Adina Vălean, despre negocierile de aderare a Ucrainei la UE


Comisarul european Adina Vălean, despre negocierile de aderare a Ucrainei la UE
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:59 0:00

Liderii statelor Uniunii Europene (UE) decid în aceste zile dacă Ucraina și Republica Moldova vor putea începe anul viitor negocierile de aderare la UE. Ungaria se opune atât intrării Ucrainei în blocul comunitar, cât și acordării unui nou sprijin financiar Kievului.

La Bruxelles are loc joi și vineri Consiliul European la care șefii de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii vor stabili dacă Ucraina și Republica Moldova pot începe procesul de intrare în blocul comunitar în 2024.

Ungaria se opune începerii procesului de negociere cu Ucraina, iar în lipsa unanimității, liderii europeni nu pot lua decizia propusă de Comisia Europeană.

La one2one, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, spune că diplomații vor face eforturi pentru a convinge Budapesta să renunțe la această opoziție. Ministrul Uniunii argumentează: Kievul a realizat până acum toți pașii ceruți de Bruxelles. Întrebată dacă în schimbul acceptării începerii negocierilor de aderare pentru Ucraina și Republica Moldova, Ungaria ar putea primi banii blocați de la Comisia Europeană, Adina Vălean a răspuns: „Orice se poate”.

XS
SM
MD
LG