Linkuri accesibilitate

Euro 2024: România - Belgia 0-2. Tricolorii au pierdut al doilea meci de la Campionatul European


România a debutat la EURO 2024 cu Ucraina. A câștigat meciul cu 3-0.
România a debutat la EURO 2024 cu Ucraina. A câștigat meciul cu 3-0.

Echipa națională de fotbal a României va disputa sâmbătă, de la ora locală 22:00, al doilea meci de la Campionatul European de fotbal. În cazul unei victorii, „tricolorii” se vor califica în optimile de finală indiferent de rezultatul din ultima rundă.

UPDATE 23.50 Belgia a câștigat meciul cu 2-0.

UPDATE 22:45 La pauză, Belgia conduce România cu 1 - 0, după golul marcat în minutul 2 de Youri Tielemans.

UPDATE 22:00 A început meciul.

UPDATE 21.00 Mii de suporteri români au ajuns sâmbătă la Koln pentru a participa la meciul dintre România și Belgia.

Imaginile publicate de Inquam Photos arată grupuri de suporteri îndreptându-se înspre stadion.

România va înfrunta pe stadionul RheinEnergieStadion din Köln selecționata Belgiei, echipă pe care – înainte de EURO 2024 – cei mai mulți o vedeau favorită pentru a câștiga grupa E.

Belgia a pierdut însă surprinzător în prima rundă, 0 – 1 cu Slovacia, în timp ce România a învins categoric Ucraina, cu 3 – 0.

Fără niciun punct, așadar, până acum, Belgia are nevoie disperată de un rezultat pozitiv pentru a mai spera la calificare.

În schimb, selecționata României ar putea sărbători încă de sâmbătă seară accederea în optimi, în cazul unei victorii.

În țară, meciul va fi transmis de ProTV.

În mai multe orașe din România, autorități locale sau comercianți au anunțat că vor difuza meciul în aer liber.

E de așteptat ca zeci de mii de români să fie prezenți în tribunele stadionului din Köln, la fel cum s-a întâmplat și la debutul „tricolorilor” – meciul cu Ucraina de la Munchen.

Mii de români au sărbătorit victoria de pe 17 iunie cu Ucraina în Marienplaz/Munchen.
Mii de români au sărbătorit victoria de pe 17 iunie cu Ucraina în Marienplaz/Munchen.

Atunci, după victorie, mii de suporteri ai naționalei României au sărbătorit rezultatul în centrul orașului german, unde au scandal, au cântat sau au dansat pe melodii românești.

În grupa E de la Campionatul European România se află pe primul loc înainte de al doilea meci al său, cu trei puncte. Tot atâtea au și Ucraina și Slovacia, care au însă un golaveraj inferior.

EURO 2024 este găzduit de Germania și are loc între 14 iunie și 14 iulie. Este cea mai importantă competiție fotbalistică a anului.

Competiția este televizată în peste 200 de țări, la o audiență cumulativă estimată de UEFA la peste cinci miliarde de oameni.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG