Linkuri accesibilitate

Zece candidaturi la șefia USR. Dominic Fritz a renunțat


Cătălin Drulă și-a anunțat demisia de la conducerea USR. Elena Lasconi este unul dintre candidații la șefia partidului.
Cătălin Drulă și-a anunțat demisia de la conducerea USR. Elena Lasconi este unul dintre candidații la șefia partidului.

Zece candidaturi au fost depuse la șefia Uniunii Salvați România (USR), anunță oficialii partidului. Pe listă se regăsește primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, dar lipsește edilul Timișoarei, Dominic Fritz.

Potrivit unor surse politice citate de news.ro, nzecepersoane şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR, cu câteva ore înainte de închiderea termenului de depunere:

  • Gabriel - Mugur Dumitrescu - 54 ani, Ploieşti, Prahova
  • Robert Andrei Amarandei - 25 ani, Sector 6, Bucureşti
  • Vasile Dincă - 51 ani, Floreşti, Cluj
  • Luiza Oancea - 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora
  • Adrian - Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj
  • Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti
  • Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj
  • Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş
  • Radu - Mihai Hossu, activist
  • Vasile Gabriel Filip - 46 ani, Constanţa.

USR a transmis că fiecare dintre candidaţi a prezentat, pe scurt, un program politic prin care îşi doreşte să pregătească partidul pentru viitoarele competiţii electorale.

”Haideţi să salvăm democraţia din România! Nu vă pierdeţi speranţa! Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. (...). În acest moment, România este roşie. Avem un partid-stat: PSD. Avem şi o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel naţional. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Spiritul acestui partid este unul bun, iar românii sunt inteligenţi. În plus, românii sunt patrioţi şi solidari. Aşa că sunt sigură că democraţia va fi salvată”, a afirmat Elena Lasconi, candidat la preşedinţia USR, comform news.ro

”Da, scopul rămâne să modernizăm România, să învingem partidul-stat, să eliberăm oamenii din sărăcia în care sunt ţinuţi de 35 de ani şi să fim aproape de cei dragi. Dar ne-aţi spus că asta nu ajunge. Contează şi cum ajungem acolo, nu doar scopul în sine. (...) E momentul să vă spunem celor care ne-aţi criticat: alăturaţi-vă şi ajutaţi-ne să fim mai buni! De asta am decis să candidez. Pentru că am încredere în noi”, a transmis Cristian Seidler, candidat la preşedinţia USR.

După ce au apărut primele rezultate ale alegerilor din 9 iunie, preşedintele USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat demisia.

Primul nume vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Drulă a fost cel al lui Dominic Fritz. Primarul Timișoarei a renunțat însă, și a motivat că nu doreşte să-şi asume şi candidatura pentru alegerile prezidenţiale.

Și primarul din Bacău anunţase, în urmă cu câteva zile, că este dispus să candideze, dar duminică a declarat că susţine candidatura Elenei Lasconi.

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a câştigat un nou mandat cu peste 60% dintre voturile exprimate la scrutinul din 9 iunie, iar duminică a anunţat că va candida şi pentru preşedinţia partidului şi pentru alegerile prezidenţiale.

Până cel târziu pe 28 iunie va fi clar cine va fi noul preşedinte al USR, a spus purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.

„Săptămâna viitoare vom avea campania internă, pe care fiecare candidat la preşedinţie o va desfăşura. Apoi, pe 24 şi 25 iunie vor fi alegerile online, turul 1, miercuri va fi o zi de pauză pentru resetarea sistemului, iar pe 27 şi 28 iunie - turul doi.

Cel târziu pe 28 (iunie - n.r.) va fi clar cine va fi noul preşedinte al USR şi va fi ziua în care Cătălin Drulă îi va preda prerogativele noului preşedinte”, a spus Moşteanu.

„Cătălin Drulă a convocat un congres pe finalul acestei luni şi pe 29 iunie vom avea un nou Birou Naţional. Statutul USR este diferit de alte partide, noi alegem separat preşedintele, prin votul tuturor membrilor, este un vot electronic. Biroul Naţional, structura de conducere colegială, din Biroul Executiv este ales de delegaţii la Congres. Sunt 24 de colegi care conduc acum partidul, vor fi 24 de colegi în noul Birou Naţional din 29 iunie”, a precizat Ionuț Moșteanu.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

Cătălin Drulă își anunță demisia de la șefia USR
Așteptați
Cătălin Drulă își anunță demisia de la șefia USR

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG