Linkuri accesibilitate

5 morți și 11 răniți în atacurile rusești asupra Ucrainei. 22 de atacuri în 24 de ore


Soldații ucraineni trag din prima linie a frontului către pozițiile rusești din regiunea Donețk.
Soldații ucraineni trag din prima linie a frontului către pozițiile rusești din regiunea Donețk.

Cel puțin cinci persoane au fost ucise în atacurile rusești cu rachete asupra țintelor ucrainene, după ce Moscova a susținut că Kievul ar fi lansat un atac cu drone „în masă” asupra Crimeei ocupate și mai multor regiuni din Rusia.

Cinci civili au fost uciși și alți 11 au fost răniți de bombardamentele rusești asupra zonelor civile din Donețk, care a fost vizată de 22 de ori în ultimele 24 de ore, a informat șeful administrației militare regionale, Vadim Filașchin, pe 21 iunie.

Case private, clădiri de stat și o platformă industrială au fost avariate de bombardamente, a adăugat Filașchin.

În regiunea Herson, din sudul Ucrainei, o persoană a fost ucisă și una a fost rănită în urma bombardamentelor rusești și a loviturilor aeriene de peste râul Nipru, a informat guvernatorul regional Alexandr Procudin.

În total, 15 așezări au fost lovite în regiune, inclusiv capitala regională, Herson, a spus Procudin, care a adăugat că mai multe locuințe au fost distruse de bombardamente.

Regiunea Harkov, aflată în nord-este, care a fost sub focul constant al Rusiei în ultimele câteva luni, a fost din nou lovită noaptea trecută și o persoană a fost rănită, a declarat guvernatorul regional Oleg Sînîiehubov.

Regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie și Sumîi au fost, de asemenea, atacate, au informat oficialii locali.

Ministerul rus al Apărării a declarat între timp că sistemele sale de apărare antiaeriană au doborât 114 drone ucrainene peste Crimeea ocupată și peste regiunile rusești Krasnodar, Brîiansk și Volgograd, în ceea ce a numit un atac „masiv” la începutul zilei de 21 iunie, în care a murit o persoană și alte patru au fost rănite.

Rafinăria de petrol Ilsky din districtul Seversk din Krasnodar a fost lovită de resturile unor drone care au provocat un incendiu care a fost stins de pompieri, a declarat guvernatorul regional Veniamin Kondratîiev pe Telegram.

Resturile de dronă au căzut și în apropierea unei stații de autobuz din Krasnodar, lovind o centrală și ucigând un angajat, a adăugat Kondratîiev.

Ministerul a mai spus că forțele sale au respins un atac cu drone asupra unui aerodrom militar din Eisk/regiunea Krasnodar, adăugând că autoritățile locale nu au raportat pagube sau victime.

Cu toate acestea, postul Crimean Wind Telegram a spus că au putut fi văzute mai multe incendii pe aerodromul din Eisk, situat lângă Marea Azov, la aproximativ 35 de kilometri de țărmul ucrainean.

Între timp, Statul Major al Ucrainei a raportat că, în ultimele două nopți, forțele sale „au lovit cu succes” o serie de obiective din Rusia și au ocupat Crimeea, inclusiv rafinării de petrol, stații radar și locuri de depozitare a dronelor.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG