Linkuri accesibilitate

Euro 2024. România învinge Ucraina cu 3-0. Selecționerul Ucrainei: România, o „națiune a fotbalului"


Suporteri români la meciul România-Ucraina din grupele Euro 2024
Suporteri români la meciul România-Ucraina din grupele Euro 2024

România a debutat la Euro2024, într-o partidă împotriva Ucrainei, pe Allianz Arena din Munchen. Scorul final a fost 3-0 în favoarea României. Cu câteva ore înainte de începerea partidei, peste 30.000 de suporteri români, îmbrăcați în galben, au ajuns în orașul german.

Actualizare 21:00. La conferința de presă de după meci, selecționerul echipei Ucrainei, Serghei Rebrov, a numit România „o națiune a fotbalului".

„România are o echipă bună. Am spus-o și la conferința de ieri, aceasta este o națiune a fotbalului. Știu cum să joace fotbal și ne-au arătat-o astăzi. Acum trebuie să ne concentrăm la meciul cu Slovacia", a declarat Rebrov, citat de ukrfootball.ua.

Peste 5 zile Ucraina are meci cu Slovacia.

Actualizare 20:30. „A fost victoria «Generației de suflet»”, a declarat Edi Iordănescu, antrenorul echipei naționale a României la conferința de presă de după meci, citat de golazo.ro, într-o parafrază după expresia „generația de aur”, din perioada de glorie a fotbalului românesc.

Antrenorul Edi Iordănescu, în timpul intonârii imnului României.
Antrenorul Edi Iordănescu, în timpul intonârii imnului României.

„Au alergat continuu, până când au căzut din picioare și a trebuit să-i schimbăm. Au făcut un efort fantastic. Pe lângă talentul lor, calitatea lor, tot ce reprezintă ei, s-au unit din nou, s-au strâns, au ieșit în față și au dat totul. E meritul lor total. Sunt recunoscător și mândru de ei”, a mai spus Iordănescu.

Actualizare 20:00. „Nu există scuze. Nu am arătat jocul nostru astăzi şi nu am urmat indicaţiile antrenorului. România a meritat această victorie (...) Este foarte greu să spui ceva după un astfel de meci. (...). Am pierdut astăzi. Românii au câştigat, îi felicit pentru victoria lor", a spus fotbalistul ucrainean Roman Iaremciuk, potrivit UEFA, citată de News.ro.

Actualizare 19:00. Suporteri ai echipei României au ieșit în față la Universitate, în Capitală, să sărbătorească victoria.

Actualizare 18:36. „Emoționantă victoria de astăzi a echipei noastre de fotbal în meciul de debut la EURO 2024. Felicitări tricolorilor pentru această realizare și mult succes în continuare! Hai, România!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Actualizare 18:07. România a reușit o victorie spectaculoasă în fața Ucrainei, în meciul de debut al celor două echipe la Euro 2024.

Tricolorii s-au impus cu 3-0, prin golurile marcate de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș.

Este doar a doua victorie reușită de România în 17 meciuri disputate la edițiile Campionatului European de Fotbal la care a participat, după victoria cu Anglia de la Euro 2000.

La Euro 2024, pentru naționala tricoloră urmează meciul cu Belgia, sâmbătă 22 iunie (de la ora 22:00), ultimul meci din grupă fiind cel cu Slovacia, miercuri 26 iunie (ora 19:00).

Belgia și Slovacia se întâlnesc, la rândul lor, luni seară.

Actualizare 17:15. România- Ucraina 3-0, în minutul 57 al partidei, gol înscris de Denis Drăguș (dreapta).

Denis Drăguș (dreapta) și Nicolae Stanciu (stânga), căpitanul echipei.
Denis Drăguș (dreapta) și Nicolae Stanciu (stânga), căpitanul echipei.

Actualizare 17:11. România- Ucraina 2-0, în minutul 53 al partidei, gol înscris de Razvăan Marin.

Actualizare 16:30. România-Ucraina 1-0, în minutul 29 al partidei, gol înscris de Nicolae Stanciu, căpitanul echipei României.

Știrea inițială

Suporterii tricolorilor au făcut spectacol pe străzile din Munchen. Au cântat și au scandat în drum spre stadion. Prețul unui bilet la meciul de astăzi (17 iunie) a pornit de la 60 de euro. Partida începe la ora 16:00, ora României.

În Germania trăiesc aproape 1 milion de români, conform datelor de la Ministerul Afacerilor Externe.

În tribunele stadionului vor fi și familiile jucătorilor naționalei.

România este la șasea participare la Campionatul European. Cel mai bun rezultat al „tricolorilor” a fost înregistrat în 2000, când echipa condusă de Gică Hagi a ajuns în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia.

În cele 16 meciuri jucate până acum la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie: 3-2 în fața Angliei, în 2000.

Până acum, România și Ucraina s-au întâlnit de cinci ori, doar în meciuri amicale. Fiecare a câștigat câte două partide.

La meciul cu Ucraina nu vor fi steaguri rusești în tribune, a decis UEFA, la solicitarea Federației Ucrainene de Fotbal.

Drapelul Rusei a apărut deja în tribunei în zonele cu suporteri sârbi în timpul meciului de duminică, Serbia- Anglia.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG