Linkuri accesibilitate

Proiectul de lege a salariului minim european în România e în dezbatere publică


Ministerul Muncii a publicat un proiect de lege care, printre altele, prevede introducerea în premieră a salariului minim european în România. Salariul minim european nu este o sumă în sine. Este mai degrabă o pondere minim pe care salariul minim trebuie să îl aibă în salariul mediu pe economie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, la debutul ședinței de Guvern, că a fost pus în dezbatere publică proiectul privind introducerea salariului minim european în România.

„Am văzut că a fost pus în transparență publică și proiectul privind introducerea salariului minim european în România. Vrem ca românii să aibă slujbe plătite cât mai aproape de media europeană”, a spus Ciolacu.

În 2022, Parlamentul European a adoptat o directivă privind salariul minim în Uniunea Europeană. Acest salariu minim nu este o sumă anume, ci o condiție ca salariul minim dintr-o țară să reprezinte cel puțin 50% din salariul mediu sau 60% din salariul median.

În principiu, directiva european își propune să reducă decalajele între cele mai mici și cele mai mari salarii din economie.

În prezent salariul minim brut din România este de 3.300 lei și urmează să crească la 3.700 de lei începând cu 1 iulie 2024.

În condițiile în care salariul luat în calcul la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 este de 7.567 lei, condiția ponderii salariu minim/salariu mediu ar urma să fie respectată.

Introducerea salariului minim european este însoțită însă și de alte condiții. Astfel, guvernele țărilor membre se obligă să promoveze negocierile colective de salarii, să actualizeze și să indexeze salariul minim pe economie pentru a respecta proporția salariu minim/salariu mediu, să colecteze și să raporteze Comisiei Europene date despre salarii.

Potrivit directivei adoptate în 2022, aplicarea salariului minim european trebui pusă în aplicare până pe 15 noiembrie 2024.

În șase state UE nu există salariu minim: Austria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Italia şi Suedia. Acestea nu sunt obligate să introducă această prevedere legală iar nivelurile veniturilor sunt deja determinate prin negocierile colective.

Negocierea colectivă are un rol mai important în directiva european. Statele unde convenţiile colective protejează mai puţin de 80% din forţa de muncă vor fi obligate să crească treptat acest procent și să implice partenerii sociali, sindicate, patronate în revizuirea periodică a salariului minim.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG