Linkuri accesibilitate

Ucraina anunță că a doborât 15 din cele 23 de drone Shahed trimise de ruși. Cinci oameni au murit în regiunea Donețk


O mamă plânge lângă sicriul fiului ei ucis într-un atac cu rachetă rusesc asupra unei academii militare ucrainene, în timpul ceremoniei funerare de la Poltava, pe 7 septembrie.
O mamă plânge lângă sicriul fiului ei ucis într-un atac cu rachetă rusesc asupra unei academii militare ucrainene, în timpul ceremoniei funerare de la Poltava, pe 7 septembrie.

Apărarea aeriană ucraineană anunţă că a doborât 15 din cele 23 de drone Shahed şi una din cele patru rachete lansate de Rusia în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, precizând că două dintre drone „s-au rătăcit”.

Patru rachete ghidate X-59 au fost lansate din regiunea Belgorod, în timp ce 23 de drone de atac de tip Shahed au fost lansate din Kursk şi Ceauda.

Apărarea aeriană a funcţionat în regiunile Odesa, Harkov şi Dnipro.

Armata ucraineană susţine că cele trei rachete X-59 rămase nu şi-au atins ţintele vizate.

De asemenea, armata aerului din Ucraina anunţase în cursul nopţii că „un grup de drone” inamice a intrat în spaţiul aerian al României.

În același timp, atacurile rusești asupra regiunii Donețk din estul Ucrainei de pe 7 septembrie au ucis cinci persoane, au declarat autoritățile regionale.

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 69 de ani au fost uciși în orașul Kostyantynivka, a declarat guvernatorul Donețk, Vadym Filashkin, pe Telegram. Patru persoane au fost rănite, a spus el.

Doi bărbați în vârstă de 50 de ani au fost uciși în urma bombardamentelor în apropierea orașului Toretsk, la aproximativ 20 de kilometri la sud-est de Kostyantynivka.

Radiodifuzorul public Suspilne a citat-o pe Anastasia Medvedeva, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale din Doneţk, spunând că o a patra persoană a fost rănită în atacul asupra lui Kostyantynivka - o femeie de 57 de ani, lovită de o schijă.

Medvedeva a spus că cele două persoane ucise în Toretsk erau bărbați de 52 și 53 de ani.

Orașul Harkov a fost bombardat la sfârșitul zilei de 7 septembrie, a declarat Procuratura Generală regională. Terenul unei afaceri private și nouă vehicule au fost avariate, iar un agent de securitate în vârstă de 61 de ani a fost rănit.

O clădire rezidențială a luat foc și zece case private au fost avariate în satul Mala Danylivka din regiunea Harkov. Patru persoane au fost rănite - trei femei și un bărbat.

Mai devreme, pe 7 septembrie, un incendiu puternic la un depozit de arme a determinat autoritățile locale să evacueze aproximativ 600 de persoane din regiunea Voronezh din sud-vestul Rusiei.

Guvernatorul Aleksandr Gusev a declarat pe Telegram că incendiul din districtul Ostrogoz din regiune a fost cauzat de resturi de la o dronă. Gusev a spus că locuitorii din apropiere din mai multe așezări au fost evacuați în siguranță și că nu au fost raportate răniți.

Videoclipurile postate pe internet arată un incendiu mare și se aud clar explozii.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
XS
SM
MD
LG