Linkuri accesibilitate

Politicieni cu dosare penale care candidează la locale. Primarul Mihai Chirica de la Iași are 4 dosare


Alegători față în față cu primarul, la ceremonia de Unire a Principatelor din ianuarie 2021.
Alegători față în față cu primarul, la ceremonia de Unire a Principatelor din ianuarie 2021.

Mai mulți primari și președinți de consilii județene cu probleme penale s-au înscris în cursa pentru alegerile locale.

Sunt candidați cu dosare penale în Prahova, Iași, Suceava și București, transmite site-ul Știrile ProTV. ro.

În Capitală, la trei din cele șase sectoare aspiră la fotoliul de primar politicieni cu dosare penale.

La Sectorul 1, edilul în funcție, Clotilde Armand a fost trimisă în judecată chiar în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat. Armand este acuzată că, din poziția de primar, a condus un proiect european și că astfel și-a suplimentat indemnizația timp de patru luni cu aproximativ 10.000 de lei. Primarul a declarat că acuzațiile sunt ridicole și că i se impută că a creat o structură anticorupție în administrația locală, cu un prejudiciu inventat de 3.000 de euro.

Și fostul primar PSD Daniel Tudorache, acum independent, candidează. El a fost trimis în judecată în urmă cu doi ani pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor în dosarul „diamante”.

Primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, are trei dosare penale.

Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, închis inițial în dosarul Colectiv, are pe numele său mai multe plângeri penale.

La Prahova, președintele Consiliului Județean, liberalul Iulian Dumitrescu a încălcat decizia partidului și și-a depus candidatura pentru încă un mandat, deși este cercetat de procurorii DNA pentru o mită de 16 milioane de lei.

La Iași, primarul Mihai Chirica are patru dosare penale, dar a decis să le ceară voturile concetățenilor săi pentru încă un mandat.

Și președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, este implicat în două dosare penale.

La Suceava, președintele PSD îl susține pentru funcția de primar pe fostul manager al spitalului județean, trimis în judecată pentru că ar fi încercat să afle date secrete dintr-un dosar privind infectările cu Covid în care era implicat spitalul.

Candidaturi controversate au fost și la alegerile trecute. Sute de primari sau președinți de consilii județene care au avut probleme cu legea au intrat în cursa electorală iar unii au câștigat chiar din spatele gratiilor.

XS
SM
MD
LG