Linkuri accesibilitate

Mircea Beuran, despre incendiul din sala de operație: „Nu am o opinie, cât timp eu nu am fost acolo”


Doctorul Mircea Beuran a fost la audieri
Doctorul Mircea Beuran a fost la audieri

Chirurgul Mircea Beuran a fost audiat, vineri, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, în cazul pacientei arse în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca și care a murit.

Beuran a stat peste trei ore la audieri și a refuzat să dea detalii jurnaliștilor. A răspuns scurt doar la câteva întrebări, susținând că se spun multe neadevăruri despre incident, că se fac mai multe anchete și trebuie așteptat rezultatul acestora.

Întrebat care este opinia lui despre cauza incendiului din sala de operație de la Spitalul Floreasca, Mircea Beuran a spus: „Nu am o opinie, cât timp eu nu am fost acolo”.

Mircea Beuran nu a mai răspuns și la întrebarea de ce nu se afla în sală dacă era pacienta sa.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, pe 8 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, câteva fotografii din sala de operație de la Spitalul Floreasca, imagini surprinse pe camera de supraveghere. În comentariul care însoțea fotografiile, Ungureanu susține că medicul Beuran, surprins de camerele de supraveghere, „a intrat în sală după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui lăsat nesupravegheat”.

Fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, cu echipamentul de secție! Așa cum îl vedeți, plin de microbi și bacterii, a pus mâna pe bolnava arsă, a contaminat câmpul operator și a participat la câteva manevre chirurgicale!”, a susținut deputatul USR.

În acest caz au mai fost audiate, joi, și alte cadre medicale care au fost prezente în sala de operație, printre acestea și doi medici rezidenți.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a prezentat, pe 7 ianuarie, concluziile anchetei în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca, în decembrie 2019, și a decis trimiterea, din nou, a Corpului de Control la spital pentru a clarifica și alte aspecte, inclusiv informația că a mai existat un astfel de caz.

„Acest protocol atipic a fost folosit la alți zeci de pacienți", a spus ministrul Costache, care a făcut un apel ca „toți pacienții care au suferit astfel de arsuri să le semnaleze".

Medicul Mircea Beuran, fost șef al Secției Chirurgie, ar fi folosit frecvent substanța puternic inflamabilă utilizată și în cazul pacientei arse în sala de operație, potrivit raportului prezentat de ministrul Victor Costache.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat, marți, din oficiu pentru vătămare corporală din culpă și urmează să stabilească împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

O pacientă de 66 de ani, arsă pe masa de operație la Spitalul Floreasca, a murit pe 30 decembrie, la Terapie Intensivă, la o săptămână de la intervenția chirurgicală.

Mircea Beuran a susținut atunci că nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în operație cu pacienta care a fost arsă în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul.

În paralel, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au sesizat din oficiu și au deschis, miercuri, un dosar penal în cazul unui alt pacient, operat în luna martie 2019, care a suferit arsuri în timpul intervenţiei chirurgicale la Spitalul de Urgență Floreasca, potrivit unui comunicat de presă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a precizat că s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG