Linkuri accesibilitate

Arafat: În București nu mai sunt locuri la ATI. Vineri la ora 18.00 erau 866 de cazuri


Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri seară că situația situația din București „începe să devină îngrijorătoare” din cauza crizei Covid-19 pentru că nu mai sunt paturi la secțiile de terapie intensivă, motiv pentru care pacienții din București vor trebui transferați în afara Capitalei, la care se adaugă problema lipsei de personal.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, vineri seară, la Digi 24.

Dacă la prânz au fost anunțate 799 de cazuri, la ora 18.00 erau deja 866 de cazuri iar sâmbătă cifra se va apropia de 900, a mai spus Raed Arafat.

Cu toate acestea, față de joi, alte 109 persoane au cerut să iasă din spital, fiind în total 900 de pacienți externați la cerere.

El a demontat și mitul că asimptomaticii nu transmit virusul. „Să nu ai cunoștințe și să spui vrute și nevrute… Toate studiile, publicate la nivel foarte înalt, spun clar că asimptomaticul și presimptomaticul transmit”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG