Linkuri accesibilitate

Despre noi

Despre noi

Misiune

Redacția în limba română a Europa Liberă este parte a Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL, companie media independentă finanțată de Congresul Statelor Unite, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Media Globală (United States Agency for Global Media (USAGM)). Independența editorială a Europei Libere este garantată de legea americană. Prin lege, Europa Liberă este obligată să ofere informații corecte și obiective și un jurnalism profesionist.

Misiunea noastră este să promovăm valori și instituții democratice, să susținem drepturile omului și să oferim audienței noastre ceea ce de multe ori nu poate obține din alte surse: știri necenzurate, dezbateri serioase și echilibrate. Ne străduim să atingem cele mai înalte standarde ale jurnalismului obiectiv, relatând fapte, neintimidați de presiuni sau de încercarea de a fi influențați.

RFE/RL transmite spre 23 de țări în 25 de limbi.

Toți ziariștii și colaboratorii externi ai RFE/RL trebuie să respecte următoarele principii:

Acuratețe

Jurnaliștii RFE/RL vor face tot ce le stă în putință pentru a se asigura că toate emisiunile, articolele, clipurile video și audio sunt corecte din punct de vedere al faptelor.

Imparțialitate

Informația va fi prezentată în așa fel încât să contribuie la înțelegerea evenimentelor și a subiectelor, în mod clar, fără distorsiuni și nepărtinitor.

Moderație și respect

Jurnaliștii și colaboratorii RFE/RL vor păstra întotdeauna un ton calm și moderat și vor promova un model de discurs civilizat, rațional, având permanent în vedere drepturilor omului. Producțiile RFE/RL nu vor conține defăimări de ordin religios, etnic, socio-economic sau cultural.

Evitarea atitudinii părtinitoare

RFE/RL sprijină democrația și drepturile omului. Totuși, RFE/RL nu se va face niciodată avocatul unor politici sau legislații specifice; articolele și programele nu trebuie să sprijine sau să se opună unor candidați pentru un post anume.

Conduita etică

Jurnaliștii și colaboratorii externi RFE/RL vor trebui să păstreze în programele și publicațiile lor standardele etice cele mai înalte, preocupându-se să evite orice conflict de interese ori de apariție a lor în relațiile cu persoane particulare, grupări, interese politice sau comerciale din zona de transmisie sau din afara ei.

INFO

XS
SM
MD
LG