Linkuri accesibilitate

În Grecia, purtarea măștii în supermarketuri devine obligatorie


Măștile devin obligatorii

Începând de sâmbătă, în Grecia, purtarea măștii în supermaketuri , dar și în orice alt magazin, devine obligatorie atât pentru pentru clienți, cât și pentru personal. Decizia a fost luată vineri seara pentru a preveni răspândirea COVID-19, după ce numărul cazurilor a început să crească o dată cu intrarea în țară a turiștilor și a relaxării măsurilor de prevenție. Amenda este de 150 de euro pentru cei care sunt prinși fără mască în aceste spații.

Secretarul general al Comerțului și Protecției Consumatorilor, Panagiotis Stampoulidis, a anunțat pe Twitter că decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Protejarea Sănătății Publice.

Grecia a înregistrat o creștere a numărului cazurilor de COVID-19 de la începutul acestei luni, ajungând, vineri, la 3964 de cazuri, cu 28 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, 16 fiind din 16 fiind din rândul turistilor. Vineri a fost consemnat și un deces, bilantul ridicându-se la 194.

Mai mulți români depistați pozitiv

Încă patru turiști români au fost testați pozitiv pentru COVID-19 în Grecia, ei adăugându-se celorlalte opt cazuri identificate deja. Trei au fost identificați în insula Thassos și un caz în Lefkada, transmite MAE.

Totodată, cu referire la elementele menționate în spațiul public privind turiștii români depistați pozitiv cu COVID-19 în Republica Elenă și care refuză efectuarea carantinei pe teritoriul acestui stat decizând să revină în România pe cale rutieră, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu legislația bulgară, persoanele confirmate cu COVID-19 urmează a fi plasate în carantină, din dispoziția autorităților sanitare. Autoritățile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei. MAE reamintește că cetățenii care intră în Republica Bulgaria, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligați să completeze o declarație prin care atestă că nu au simptome specifice infecției cu COVID-19 și că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile și nici nu sunt plasați în carantină, atenționează MAE.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG