Linkuri accesibilitate

Iran, 26 de decese provocate de coronavirus. Oficiali de top, infectați


Vicepreședintele pentru Femei și Afaceri de Familie, Massoumeh Ebtekar, a devenit cel mai recent oficial de top iranian infectat cu coronavirus

Epidemia de coronavirus din Iran a costat 26 de vieți, a anunțat joi ministrul sănătății, unul dintre cei șapte vicepreședinți ai Iranului devenind cel mai recent oficial de vârf infectat, transmite AFP.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianoush Jahanpour, a declarat într-o conferință de presă că numărul de persoane infectate a ajuns la 245, cu 106 de cazuri mai multe, confirmate în urma testelor. Este cel mai mare număr înregistrat pentru o singură zi, de când Iranul a anunțat primele cazuri de infecție cu coronavirus, pe 19 februarie, transmit IRNA și Fars.

Republica islamică are cel mai mare număr de decese cauzate de virus în afara Chinei, unde a apărut pentru prima dată COVID-19.

Printre ultimii infectați se află și unul dintre cei șapte vicepreședinți ai Iranului, Massoumeh Ebtekar, care supraveghează afacerile femeilor.

Ebtekar, fostă purtătoare de cuvânt a studenților care au luat 52 de americani ostatici la ambasada SUA de la Teheran în 1979, este tratată acasă, iar membrii echipei sale au fost testați, informează agenția de știri IRNA.

Mojtaba Zolnour, șeful comisiei pentru securitate națională și afaceri externe a parlamentului, a contractat și el virusul, apărând într-un videoclip postat de agenția de știri Fars, spunând că se afla în carantină.

Clericul este deputat pentru orașul sfânt șiit Qom din Iranul central, unde au fost depistate primele cazuri din țară.

Conform relatărilor mass-media, printre cei decedați la Qom joi s-a aflat și teologul Hadi Khroroshahi, care în 1981 a fost numit primul ambasador al Iranului la Vatican.

Anunțul lui Zolnour vine la două zile după ce un alt oficial, ministrul adjunct al sănătății, Iraj Harirchi, șeful grupului de lucru coronavirus al guvernului, a declarat că și el a contractat virusul.

Miercuri, autoritățile iraniene au anunțat restricții de călătorie atât pentru persoanele cu infecții confirmate cât și pentru cele suspecte de infecție cu COVID-19.

Într-un mesaj de mulțumire adresat medicilor și asistentelor, liderul suprem al Iranului, Ayatollah, Ali Khamenei, a declarat că speră că eforturile lor vor ajuta la „eradicarea acestui virus sinistru în curând”.

Experții internaționali în domeniul sănătății și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care Iranul administrează criza, dar Teheranul susține că situația s-a „îmbunătățit”.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG