Linkuri accesibilitate

Rusia | Fondatoarea Pussy Riot primește încă 15 zile de închisoare


Maria Aliohina a mai primit încă 15 zile de închisoare pe motiv că a refuzat să se mute dintr-o celulă în alta cât a stat alte 15 zile în închisoare.
Maria Aliohina a mai primit încă 15 zile de închisoare pe motiv că a refuzat să se mute dintr-o celulă în alta cât a stat alte 15 zile în închisoare.

Maria Aliohina, membră fondatoare a grupului de protest Pussy Riot, de la Moscova, a primit încă 15 zile de închisoare imediat după ce tocmai a ispășit o pedeapsă similară.

Aliohina trebuia eliberată pe 14 martie, dar în loc să o lase să plece acasă, un tribunal din Moscova a trimis-o înapoi la închisoare pentru încă 15 zile pentru așa-zisul „refuz de a respecta ordinul de a se muta dintr-o celulă în alta în timp ce se afla în închisoare”.

Ea a fost reținută pe 28 februarie și condamnată la 15 zile de închisoare sub acuzația de nesupunere față de forțele de ordine, acuzație pe care fata a negat-o.

Pe 8 februarie, Alyokhina a fost condamnată la 15 zile de închisoare pentru o postare făcută pe Instagram tocmai în 2015, pe care un tribunal din Moscova a considerat-o „incitare la ură”.

Acea postare arăta trei fete în hijab, dintre care una avea scris „VODKA DUDKA ISLAM” pe haine.

În septembrie, un tribunal de la Moscova a găsit-o pe Aliohina vinovată de încălcarea restricțiilor menite să oprească răspândirea Covid în timp ce protesta față de încarcerarea opozantului Kremlinului, Alexei Navalnîi.

Apoi a fost condamnată la un an de așa-numita „libertate restricționată”, o pedeapsă asemănătoare cu eliberarea condiționată, despre care Maria a spus că este motivată politic.

XS
SM
MD
LG