Linkuri accesibilitate

Începe digitalizarea Ministerului Justiției. La pachet cu debirocratizarea


Ministrul Cătălin Predoiu

Ministerul Justiției începe o amplă operațiune de debirocratizare la pachet cu primele măsuri de digitalizare. Ministrul Cătălin Predoiu le-a cerut directorilor din subordine să comunice mai bine cu publicul și chiar cu autoritățile, semnalând că sunt chiar și parlamentari care nu știu care sunt atribuțiile diverselor direcții din minister, care le sunt puterile și limitele.

„Am lansat un program de debirocratizare, inclusiv prin asumarea responsabilității deciziilor la nivel de directori. Pregătim primele măsuri pentru digitalizare. E nevoie de mai multă comunicare privind activitatea direcțiilor. Publicul nu are o imagine clară privind specificul activității MJ. Sunt chiar și parlamentari care nu știu ce atribuții și puteri avem sau nu avem. E datoria noastră să informăm cetățenii cu privire la atribuțiile ministerului. E nevoie de un efort suplimentar de informare din partea MJ, care să depășească temele consacrate mediatic și să ajungă până la agenda tehnică sectorială, eliminând orice confuzie între activitatea ministerului și cea a departamentelor juridice ale altor ministere, ale instanțelor și parchetelor. Directorii din minister și departamentul de comunicare se vor implica în acest efort”, le-a spus vineri ministrul Justiției Cătălin Predoiu directorilor din subordine la ședința Colegiului de conducere al MJ.

Ministrul a abordat două teme, măsurile luate în cadrul MJ derivând din starea de alertă și agenda profesională.

Predoiu le-a cerut directorilor să se implice în aplicarea măsurilor de protecție sanitară de către toți angajații ministerului și să-și asume sarcinile de coordonare inclusiv din perspectiva acestor măsuri, pentru a-i determina pe angajații ministerului să mențină „o cultură a protecției”, transmite ministerul într-un comunicat remis presei vineri.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG