Linkuri accesibilitate

Între spitalul din Suceava și DSP dispar morți de COVID-19 din raportările oficiale


Imagine generică
Imagine generică

Conducerea Direcției de Sănătate Publică din Suceava și cea a spitalului județean se contrazic asupra numărului de decese înregistrate în urma COVID-19, scrie publicația locală Obiectiv de Suceava.

Cotidianul Libertatea a descoperit și a confirmat oficial un caz care infirmă raportările autorităților.

Este vorba de un pastor din Suceava, mort pe 26 martie dimineață, îngropat în aceeași zi după-amiază și despre care familia a avut abia a doua zi confirmarea că a decedat de coronavirus. Cu toate acestea, numele preotului baptist nu apare nici până la ora actuală în situația centralizată a celor decedați, scria cotidianul citat în urmă cu o zi.

Manuela Trifan, directorul interimar al DSP Suceava a declarat pentru publicația centrală că nu a mai primit de o săptămână vreo informare cu privire la numărul de decese din spital.

Pe de altă parte, directorul spitalului, Pavel Filip, recunoaște pentru publicația locală că în ultima săptămână s-au înregistrat 20 de decese în spitalul pe care-l conduce.

„Din datele pe care le avem, până ieri am avut 20 de decese, în ultima săptămână. Voi clarifica cu DSP-ul și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația”, a declarat managerul Spitalului Județean, medicul Florin Filip.

Mai precis, în intervalul 23 -30 martie, la Suceava ar fi murit 20 de oameni, confirmați cu Covid 19, iar spitalul sucevean a raportat două decese pe data de 23 martie, cu mențiunea că persoanele respective au murit de 22 martie.

Alte două decese au fost raportate pe data de 24 martie, iar pe data de 25 martie, în raportările oficiale, la Suceava apar trei decese.

XS
SM
MD
LG